“KRİZE KARŞI BULUŞALIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KRİZE KARŞI BULUŞALIM”


 

Ekonomik krize karşı Adana’da düzenlenecek bölge mitingine katılım çağrısı yapan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Yılmaz Bozkurt, “Üçte ikisi özel sektöre ve bankalara ait 467 milyar dolar dış borç 81 milyona ödetilmeye çalışılıyor” dedi.

Mehmet Nabi Batuk
Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, geçtiğimiz ay açıklanan 2019 – 2021 dönemi Yeni Ekonomi Programı üzerinden hükümete sert eleştirilerde bulundu. Konuyla ilgili olarak Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması düzenleyen platform bileşenleri adına konuşan Dönem Sözcüsü ve SES Mersin Şube Eşbaşkanı Yılmaz Bozkurt, “Enflasyondan işsizliğe, yoksullaşmadan ekonomik durgunluğa kadar hayatlarımızı her alanda kâbusa çeviren kapsamlı bir ekonomik krizle karşı karşıyayız” yorumunda bulundu. Hükümet yetkililerinin kriz sözcüğünü bile kullanmaktan kaçındığını belirten Bozkurt, “Üçte ikisi özel sektöre ve bankalara ait 467 milyar dolar dış borç ve bu devasa borcun ağır sonuçları 81 milyona ödetilmek istenmektedir” dedi. Krize karşı herkesi ses çıkarmaya davet eden Bozkurt, 15 Aralık 2018 tarihinde saat 13.00’de Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirecekleri büyük bölge mitingine tüm Mersinlileri davet etti.
“ÖZEL SEKTÖRE AİT 467 MİLYAR DOLAR DIŞ BORÇ 81 MİLYONA ÖDETİLİYOR”
Hükümet yetkililerinin ekonomik kriz yok açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Bozkurt, “Geçen ay açıklanan 2019-2021 döneminin Yeni Ekonomi Programı’ndaki göstergeler de ‘kriz yok söylemlerini’ boşa çıkarmaktadır. Enflasyon, büyüme, milli gelir, bütçe açığı, reel sektör borçları ve işsizlik göstergeleri, durumun vahametine işaret etmektedir. Aslında bugün temel mesele, bu büyük krizin faturasının kime ödetileceğidir. İktidar çevreleri şimdiye kadar yaşanan tüm krizlerde olduğu gibi bu krizin faturasını da işçi sınıfına, emekçilere, yoksul halk kesimlerine çıkartmak niyetindedir. Üçte ikisi özel sektöre ve bankalara ait 467 milyar dolar dış borç ve bu devasa borcun ağır sonuçları 81 milyona ödetilmek istenmektedir. Küçük bir azınlığın borcu, zamlarla, adaletsiz vergilerle, işsizlik tehdidiyle halkın yüzde 99’unun sırtına yıkılmaktadır. İşsizlik fonuyla bankalar beslenmekte, kıdem tazminatına göz dikilmekte, iş güvencesi tamamen ortadan kaldırılmaktadır”dedi. 
“TÜRKİYE’Yİ İTHALATA MAHKÛM ETTİLER”
 “Sendikal örgütlenmenin engellendiği, onbinlerce kamu emekçisinin ihraç edildiği, grevlerin yasaklandığı, hak aramanın bastırıldığı bir ortamda elde edilen yüksek kar oranlarını paylaşmayanlar bugün zararlarını ve borçlarını halkın sırtına yıkmaktadır” diyen Bozkurt sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Nimete kimseyi ortak etmeyen patronlar, külfeti nüfusun yüzde 99’unun üzerine yıkmaya çalışmaktadır. Oysa fatura bu düzen sayesinde küplerini dolduran patronlara kesilmelidir. Faturayı ödemesi gereken sadece patronlar değil, aynı zamanda siyasi iktidardır. Ülkemizi büyük bir yıkımın eşiğine getiren neoliberal politikaları yıllardır kimler hayata geçirdiyse krizin sorumlusu da onlardır. Krizin sorumlusu, Türkiye’yi sermaye için cazip bir ülke yapmak adına emeğin en temel haklarını gasp edenlerdir. Krizin sorumlusu şeker fabrikalarından kağıt fabrikalarına kamu birikimini özelleştirmeler yoluyla talan edip Türkiye’yi ithalata mahkum edenlerdir.”
“YOKSULLAŞMAYA, İŞSİZLİĞE, GÜVENCESİZLİĞE KARŞI MİTİNG DE BULUŞALIM”
 Tüm vatandaşları ekonomik krize karşı mücadeleye davet eden Bozkurt, sözlerini şu cümlelerle bitirdi: “Her ekonomik kriz bir karar aşamasıdır ve bugün verilecek kararın temel sorusu şudur: Kriz karşısında işçiler, kamu emekçileri, işsizler, gençler, kadınlar, emekliler, köylüler, yoksullar mı korunacak; şirketler, bankalar, patronlar ve ülkeyi yönetenler mi korunacak? Krizin bedelini emeğiyle bu ülkenin değerlerini yaratan yüzde 99 mu ödeyecek, krizi yaratan yüzde 1 mi ödeyecek? Bizler Mersin Emek ve Demokrasi Platformu oluşturan kurumlar olarak “Krizin bedelini ödemeyeceğiz, krizde yüzde 1 değil, yüzde 99 korunsun” talebiyle ortak bir mücadeleyi örgütleyeceğimizi, bu talep etrafında buluşabilecek herkesi, emeğin savunması için omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz. Yoksullaşmaya, işsizliğe, güvencesizliğe karşı haydi 15 Aralık 2018 saat 13.00’de Adana Uğur MUMCU meydanında yapılacak Bölge Mitinginde buluşalım.” 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA