MERSİN’DE GÖÇMENLERE YÖNELİK SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ AÇILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE GÖÇMENLERE YÖNELİK SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ AÇILDI


 

Güney Kore Cumhuriyeti’nin, Türkiye’deki göçmenlere yönelik başlattığı ’Göçmen Sağlığı Merkezi Projesi’ kapsamında Mersin’in Tarsus ilçesinde inşa edilen Sağlıklı Yaşam Merkezi törenle açıldı.

Kore Cumhuriyeti’nin katkılarıyla kurulan sağlık merkezinin açılışında konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, 2011 yılından bu yana Suriye’de yaşanan dramlar sebebiyle Türkiye'ye gelmek zorunda kalan yaklaşık 3.5 milyon Suriyeli'ye birçok alanda verilen hizmete değinerek, “Devlet ve millet olarak, ülkemize gelen Suriyelilere kucak açtık, Suriye’de huzur ve barış ortamı sağlanıncaya kadar da misafir ettiğimiz bu insanların temel insani ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz" dedi. 

Konuşmasının devamında, bugüne kadar Mersin'de 7 sağlık merkezinde, 170 binin üzerinde Suriyeli’ye hizmet verildiğini kaydeden Su, açılışı yapılan 8. sağlık merkezi ile birlikte bu hizmetlerin sürdürüleceğini belirtti. 
Göçmen Sağlığı Merkezlerinin yanı sıra 2. ve 3. basamak sağlık merkezlerinde de Suriyelilerin tedavilerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Su, konuşmasının sonunda dost ülke olarak nitelendirdiği Kore’nin katkılarıyla yapılan ve Mersin'de açılan Göçmen Sağlığı Merkezi’nin hayırlı uğurlu olmasını diledi. 
"Merkez, Güney Kore ile Türkiye arasındaki sağlam dostluğun örneğidir" 
Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Hong-Ghi Choi ise ülkesinin 5 milyon liralık desteği ile 6 farklı bölgede inşasına başlanılan sağlık merkezlerinden biri olan Mersin'deki Göçmen Sağlığı Merkezi’nin hizmete giriyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Merkezin, Güney Kore ile Türkiye arasındaki sağlam dostluğun örneklerinden biri olduğunu belirten Choi, "Türkiye’nin yaklaşık 3.5 milyon Suriyeliye kapılarını açarak, onları dostça gözetmekte olduğunu iyi biliyorum. Türkiye’nin bu cömertliği ve insaniyeti uluslararası toplumdan büyük bir övgü almaktadır. Güney Kore Devleti, Türkiye’deki sığınmacılara yardım edilmesi için bu süre zarfında 14 milyon dolar destekte bulunmuştur. Bu sağlık merkezinin kurulmasının da bir parçasıdır. Bugünden itibaren bu sağlık merkezinin Suriyeli sığınmacılarla bölge halkına kapılarına sonuna kadar açarak, insanlara yardımcı olup, acılarını dindirebilen bir yer olmasını diliyorum" dedi. 
Choi, 1950 Kore savaşında ülkelerindeki demokrasinin korunması ve savaşa ara verilmesinin ardından Türkiye’nin ülkelerinde okul yapıp, gönüllü olarak medikal yardımlarda bulunduğu gerçeğini dün gibi hatırladıklarını ve Kore halkının bu yardımları asla unutmayacağını vurguladı. 
Sağlık Bakanlığı olarak Suriyeli göçmenlere verdikleri sağlık hizmetleri hakkında bilgi veren Halk Sağlığı Genel Müdürü Hüseyin İlter, açılışı yapılan merkezin Türkiye’de 174’üncü Göçmen Sağlığı Merkezi olduğunu ifade ederek, 6 ekiple hizmet verilecek olan merkezin Tarsus halkına hayırlı olması temennisinde bulundu. 
Konuşmaların ardından Vali Su, Büyükelçi Choi, Genel Müdür İlter ve protokol üyeleri açılışı yapılan merkezde incelemelerde bulundu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA