KADINLARA EKONOMİK OKURYAZARLIK EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLARA EKONOMİK OKURYAZARLIK EĞİTİMİ


 

Mersin Valiliği koordinesinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ‘Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Semineri’ düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsünde gerçekleştirilen seminere; Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, Toros Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya’nın yanı sıra çok sayıda kadın girişimci katıldı.

Burada bir konuşma yapan Su, finans alanının günümüz dünyasında, insan yaşamında çok önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, katılımcıların bilgi düzeyini daha da üst seviyelere taşıyacak olan seminerin kentte düzenlenmesinden ötürü Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a şükranlarını sundu.
Hızla gelişen teknoloji sayesinde günümüzde bilgiye ulaşımın inanılmaz ölçüde arttığını da sözlerine ekleyen Zeliha Su, tüm bu gelişmelerle birlikte ise artık yatırım ve ticaret alanlarının da geliştiğini ve yüksek tutarlara ulaşan uluslararası fonlar aracılığıyla da iş insanlarının birikimlerini dünyanın dört bir yanında değerlendirme imkanı bulduğunu dile getirdi.
Devletin, ülke ve millet olarak tarih ve atalardan alınan güç ve ilhamla geleceğin dünyasında da güçlü bir şekilde yer alabilmek için bu değişime ayak uydurmak amacıyla çok sayıda adım attığını da belirten Zeliha Su, sözlerini tasarrufa ve yastık altı tabir edilen birikimlerin finansal anlamda değerlendirilmesinin önemine değinerek sürdürdü.
Konuşmasının sonunda, kadınlar olarak birey ve aileden başlayarak, hayatımıza giren kredi, fon, borsa ve döviz gibi kavramları bilip, geleceğimizin teminatı olarak nitelendirdiği çocuklarımızın harcamalarını kontrol etmelerini ve tasarrufun önemini kavramalarını sağlamak zorunda olduğumuzu kaydeden Zeliha Su, konuşmasını düzenlenen seminerin sosyo ekonomik gelişmemize katkı sunacağına olan inancını dile getirerek noktaladı.
 Seminer, yapılan sunum ve düzenlenen panelin ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA