YEŞİLBOĞAZ: “MESLEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEŞİLBOĞAZ: “MESLEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”


 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Anamur Baro Odası’nda meslektaşlarıyla bir araya gelerek, son yıllarda avukatlık mesleğine yapılan saldırılara karşı, meslektaşlarını birlikte mücadele etmeye çağırdı.

Barodan yapılan açıklamaya göre, Baro Genel Sekreteri Av. Adnan Günbay ve Sayman Av. Kazım Yüksel’in de bulunduğu ziyarette, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz meslektaşlarını tek tek dinledi. Meslektaşlarına birlik çağrısı yapan Yeşilboğaz, “Yargılamada savunma hakkı gasp ediliyor, avukatlar yok sayılıyor, mesleğimiz ve meslektaşlarımız sözlü, fiili saldırıya uğruyor, mesleki sorunlarımız her geçen gün daha da büyüyor. Son olarak, avukatlık mesleğini ortadan kaldırmak amacıyla bu ülkenin Yargıtay Başkanlığı tarafından, Yargıda Şeffaflığa İlişkin İstanbul Sonuç Bildirgesi’nde  ‘avukat olmayan kişilerin de mahkemede müdafilik yapabileceği ve avukatların yargı mensubu olmayan kişiler olarak nitelendirilmesi, asla kabul edilemez. Mesleğimize yapılan saldırılara karşı dayanışma sağlayabildiğimiz sürece, sorunlarımızın üstesinden gelebiliriz. Mesleğimize hep birlikte, el birliği ile sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Anamur’da görev yapan avukatlar ise, kendilerini ziyaret ederek, mesleki dayanışmaya öncülük eden Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’a teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA