GERİ SAYIM DEVAM EDİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GERİ SAYIM DEVAM EDİYOR


 

6. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nde geri sayım devam ederken, Mersin Valisi Ali İhsan Su festival alanını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mersin’de 17-18 Kasım tarihleri arasında Mezitli sahili Galatasaray Meydanı’nda düzenlenecek olan, “6. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali” hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Festival komitesinden yapılan açıklamaya göre; Mersin Valisi Ali İhsan Su yapılan çalışmaları festival alanında yakından inceledi. Mersin Ticaret Borsası ve Festival İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ile birlikte alanı gezen Vali Su, çalışmalar ve program hakkında bilgi aldı. 

Vali Su, alanda yaptığı açıklamada Narenciye Festivali’nin 6.’sının yapıldığını anımsatarak, “Mersin’in en önemli marka değerlerinden biri de narenciye. Bu anlamda bu festival çok önemli” dedi.
Yurtiçi ve yurtdışından birçok ekibin festivale gelerek burada çeşitli gösteriler yapacaklarını, gastro show da dünyaca ünlü şeflerin narenciye lezzetlerinden yeni tatlar sunacağını kaydeden Su, “Festival, ilimizin ve bölgemizin tanıtımına çok büyük katkı sağlayacak, 17-18 Kasım’da gerçekleştirilecek olan 6. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’ne tüm halkımızı davet ediyorum. Başta Festival İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ MERSİN’İ VE NARENCİYEYİ TANITMAK”
Mersin Ticaret Borsası Başkanı ve Festival İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ise, haftalar öncesinde başlanan süsleme çalışmaları sonunda 20 sabit, 10 mobil figür yapıldığını kaydederek, “Yaklaşık 70 ton narenciye ürünü kullanıldı. Festival sonunda bu ürünlerden dayanıklı kalanları ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Festival öncesinde de 4 merkez ilçede okullara narenciye dağıtımı yapıyoruz. Çocuklarımıza narenciyeyi sevdirmek için bu çalışmayı yapıyoruz” dedi.
Meyve ile süsleme yapma konusunda ülkemizin ilk festivalinin Mersin Narenciye Festivali olduğunu belirten Özdemir, “Festivalde yok yok. Olgunlaşma Enstitüsü tarafından narenciye temalı defile gerçekleştirilecek. 130-140 firma ile açık hava fuarı oluşturulacak. 30'a yakın ülkeden yaklaşık 700 kişilik sanatçı topluluğu Mersin’e gelerek festival kapsamında gösteriler yapacak. Gastro Show kapsamında 8 ünlü şefimiz, Mersin ve Toros Üniversitesi hocaları ve öğrencileri narenciye lezzetleri sergisi gerçekleştirecekler. 2 bin 500 kişilik kortej festivalimizin tüm coşkusunu yansıtacak. Festivalimizi Mersin için, Mersinliler için ve narenciye için yapıyoruz. Bu nedenle 17-18 Kasım’da tüm Mersinlileri bu alana davet ediyoruz. Gelin burada hoşça vakit geçirin ve Mersinli olmaktan gurur duyun” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA