“MERSİN HALKI BALIK ÇİFTLİĞİ İSTEMİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN HALKI BALIK ÇİFTLİĞİ İSTEMİYOR”


 

Mersin kıyılarında kurulum çalışmaları devam eden balık çiftliklerine karşı tepki gösteren Mersin Çevre Dostları Derneği Başkanı Suna Kılıççı, “Mersin sahillerine kurulmasına Mersin halkı hayır diyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

MEHMET NABİ BATUK

Mersin Çevre Dostları Derneği, kentin batı bölgelerinde kurulum çalışmaları devam eden balık çiftlikleri ile ilgili olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, ADD Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ da destek verdi. Toplantıda konuşan Mersin Çevre Dostları Derneği Başkanı Suna Kılıçcı, “Eski dönemlerde Ege koylarında kurulan balık çiftliklerinin denize, çevreye, turizme, insan sağlığına verdiği korkunç ve geri dönüşü on yılları alacak zararlar veren balık çiftlikleri şimdi de Mersin sahillerine kurulmasına Mersin halkı hayır diyor” dedi. 

“KIYILARIMIZ HEM KİRLENECEK HEM GÖRÜNTÜSÜ BOZULACAK”
Ege bölgesinde kıyılarda yaşayan insanların balık dışkısı ile yem artıkları nedeniyle oluşan kötü koku ve çevre kirliliği nedeniyle evlerini satmaya çalıştığını ve bölgeyi terk ettiğini söyleyen Kılıççı, “Balık çiftlikleri yanlış yer ve umursamazlık nedeniyle denizlerimizi öldürüyor, Akdeniz ülkeleri, turizme açık yerlerde balık çiftliklerine izin vermemektedir. Bilinmelidir ki bilinçli turist, balık çiftliklerine yakın yerlerde denize girmeyi tercih etmez. Yosunlaşmanın ve deniz kirlenmesinin varlığı, zamanla ekolojik dengeyi de bozacaktır. Ayrıca, balık çiftliklerinin sınırını çizen varil ve şamandıralarla koy kapatılarak, yat ve teknelerin ve turistlerin girmeleri engellenecektir. Balık çiftliklerinin çalışanlarının kaldığı barakaların kıyılarımızın görüntüsünü bozması da söz konusudur” diye konuştu. 

“BÖLGE HALKI BALIK ÇİFTLİĞİ İSTEMİYOR”
 Sözlerinin son bölümünde balık çiftliği açılan bölgelerde kıyılarında çarpık yapılaşma ile yağmalanacağı uyarısı yapan Kılıççı şunları söyledi: “Yat turizmini teşvik için yeni marinalar açılırken, aynı koylarda balık çiftliği açmaya izin vermek, belirgin bir çelişkidir. Denizi bitiriyor. Bunu herkes biliyor. balık çiftliklerini kapatan AB ülkelerinden Yunanistan, İtalya, İspanya ve Hollanda'nın,neden Türkiye kıyılarına yöneldikleri belli değil midir? AB ülkelerinin, Yunanistan başta olmak üzere kendi denizlerini kirlilikten korumak için, Türkiye'de kurulu balık çiftliklerini satın almaya başladıklarını, bölgede birçok balık çiftliği ve kara tesisinin Yunanlı şirketlere geçtiği çiftliklerde yetiştirilen balıkların büyük bir çoğunluğunun başta Yunanistan olmak üzere AB ülkelerine pazarlandığı bilinmektedir. Bütün bunlar yaşanırken bizler Mersin kıyılarında kurulacak balık çiftliklerine hayır diyoruz. Silifke, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur halkı ve tüm yazlıkçıları da balık çiftliklerine hayır diyorlar. Çiftliklerinin kurulumunu önlemek için tüm STK’lar ve halk birlikte el ele çalışıyorlar.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA