HEKİMLERDEN ‘BEDELLİ DOKTORLUK’ TEPKİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HEKİMLERDEN ‘BEDELLİ DOKTORLUK’ TEPKİSİ!


 

Güvenlik soruşturmasını aşamayan uzman hekimlerin 120 bin, pratisyen hekimlerin ise 75 bin TL tazminat ödeyerek özel hastanede çalışma izni almasına hekimlerden tepki geldi.

SONER AYDIN

Hükümetin sağlıkta şiddeti önlemek amacıyla TBMM'ye sunduğu torba yasa teklifinin görüşülmesine devam ediliyor. Torba yasa içerisinde yer alan tartışmalı 5. madde KHK’lı doktorların hem kamu hem de özel hastanelerde çalışmasını engelliyordu. TBMM'de gerçekleşen görüşmeler sonrasında alınan karara göre, KHK’lı doktorlar SGK’lı hastanelerde çalışabilecek, yeni mezun olan ve güvenlik soruşturmasını aşamayan doktorlar 450 gün bekleyecek ya da uzmanlar 125 bin, pratisyenler 75 bin lira tazminat ödeyerek özel hastanede çalışabilecek. Söz konusu uygulamaya Mersin Tabip Odası, SES Mersin şubesi, Mersin Aile Hekimleri Derneği, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik Dayanışma Sendikası üyeleri tepki gösterdi. Hekimler adına açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, yasa teklifinin bir önce geri çekilmesini istedi. 
 
“SAĞLIKTA UCUZ İŞGÜCÜ YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR”
Söz konusu yasa teklifi ile birlikte sağlık sermayesine bir tür ucuz işgücü ortamı hazırlama operasyonu yapıldığını savunan Antmen, “Bu yasa taslağında halen sermayeye büyük imtiyazlar sağlanması, sağlık hizmetlerinin sermayenin denetimine verilmesi, Şehir hastanelerinde hasta ve ödeme garantileri verilmesi,  ucuz işgücü yaratma olanakları, sağlıkta özerk eğitimin ortadan kaldırılması, aile hekimliğinde nüfus kaydırma özellikleri,  hekime yönelik şiddetin çözümsüz kalması gibi asla onaylamadığımız maddeler bulunmaktadır. Kısaca bu maddenin özü halen hiçbir değişikliğe uğramamıştır. Aksine ‘Bedelli Hekimlik’ gibi bir uygulama ile de yeni bir ticari terimi sağlık hizmetlerine eklemiştir. Bu nedenle bu torba yasanın tamamı bir an önce geri çekilmelidir. Güvenlik soruşturmaları tamamıyla ortadan kalkmalıdır. KHK ile ihraç edilen ve hakkında mahkûmiyet kararı olmayan tüm çalışanlar işlerine iade edilmelidir. Sağlık kurumlarının tümü kamusal hizmete geri dönmelidir. Güvenceli çalışma esas alınmalıdır. Herkese eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hizmeti olanakları yaratılmalıdır. Ve sağlıkçılara yönelik şiddet ile ilgili gerek TTB'nin önerdiği yasal düzenlemeler ve gerekse şiddetin ortadan kalkmasına yönelik düzenlemeler bir an önce yaşama geçirilmelidir. Bizler, sağlık örgütleri olarak ölümü gösterip sıtmaya razı etme politikalarına asla boyun eğmeyeceğiz. Kamusal bir sağlık hizmeti için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA