TİYATRONUN KALBİ MERSİN’DE ATACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİYATRONUN KALBİ MERSİN’DE ATACAK


 

Bu yıl 17-21 Kasım 2018 tarihleri arasında 4’üncü kez düzenlenecek Uluslararası Tiyatro Festivali’nde geri sayım sürerken METİD Başkanı Derya Güneri, “İlk kez yapılacak olan konulu atölyeleri ve hayatın buluştuğu bir festivalin coşkusunu daha yaşayacağız” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Tiyatro Derneği’nin (METİD) Yenişehir Belediyesi’nin desteği ile bu yıl 17-21 Kasım 2018 tarihleri arasında Yenişehir, Silifke ve Tarsus’ta 4’üncüsünü gerçekleştireceği Uluslararası Tiyatro Festivali’nin basın lansman toplantısı gerçekleştirdi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda konuşan METİD Başkanı Derya Güneri, düzenleyecekleri atölye çalışmalarına ve tiyatro gösterimleri hakkında bilgi vererek kentte yaşayan tüm vatandaşları festivale davet etti. METİD olarak her yıl kentte kalıcı, kaliteli ve Akdeniz’in ruhuna uygun bir tiyatro festivali kazandırmanın uğraşı içinde olduklarını belirten Güneri, “Her yıl bu uğraşımızda biraz daha yol kat ettik. Bugün geldiğimiz noktada Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali beklenen, ses getiren, takip ve merak edilen bir festival oldu. Festival etkinliklerimizle daha yaşanılası bir kent ve dünya özlemimize biraz daha yaklaştığımızın bilincindeyiz. Zira sanat, kültürümüzü devam ettiren, bireyi ve toplumu çağdaş bir dünyaya yönlendiren çok önemli bir varoluştur. Yeni düşünceler, topluma en güçlü ve en kalıcı bir biçimde sanat ile ulaşmaktadır” dedi. 

“HAYATIN BULUŞTUĞU BİR FESTİVALİN DAHA COŞKUSUNU YAŞAYACAĞIZ”
METİD olarak en büyük amaçlarının teatral çalışmalar oluşturarak, yeni nesillerle Türk tiyatrosunu geleceğe taşımak, kaliteli çalışmaları kente getirerek iyi bir izleyici kitlesi oluşturmak ve genç tiyatro sanatçılarının yetişmesine aracı olmak olduğunu belirten Güneri, “Toplumun sanatla aydınlanacağının bilinciyle bir araya gelen bir avuç insanın kocaman bir halkı buluşturma ütopyası olarak da değerlendirebileceğimiz festival inadımızla, her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizin önemli tiyatro gruplarını buluşturan, bin bir emekle hazırlanmış oyunların sergileneceği, Mersin'de ilk kez yapılacak olan konulu atölyeleri ve hayatın buluştuğu bir festivalin coşkusunu daha yaşayacağız. Bizimle bu coşkuyu paylaşmaya hazır mısınız? 17 Kasım 2018 Cumartesi saat 19.00’da Yenişehir AKM'de buluşmak üzere”  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA