TAKSİTLERİNİ ÖDEYEMEYEN TOKİ SAKİNLERİNE HACİZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TAKSİTLERİNİ ÖDEYEMEYEN TOKİ SAKİNLERİNE HACİZ!


 

Erdemli Belediyesi, 3 taksitini ödeyemeyen 151 TOKİ sakini hakkına haciz ve tahliye davası açtı.

SONER AYDIN

Erdemli Belediyesi 2017 Yılı Sayıştay Denetim Raporu açıklandı. Birçok eksikliğin tespit edildiği raporda, TOKİ tarafından yaptırılan konutlarda kalan ve taksitlerini ödeyemeyen 151 hak sahibi hakkında haciz ve tahliye davası açıldığı ortaya çıktı.
Erdemli Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Gecekondu dönüşüm projesi' kapsamındaki TOKİ konutlarının üçüncü etabı 2010’da tamamlandı. Proje kapsamında yapılan 400 sosyal konut hak sahiplerine teslim edilmek üzere Erdemli Belediyesi’ne verildi. Erdemli Belediyesi de konutları talep eden vatandaşlara farklı tarihlerde tahsis etti ve hak sahipliği oluşturdu. Ancak hak sahipleri taksitlerini ödeyemeyince belediye tahliye işlem başlattı.

151 HAK SAHİBİNE TAHLİYE DAVASI AÇILDI
Ancak 400 hak sahibinden 240’ı en az bir defa taksitlerini aksattı. Yine 170 hak sahibinin de 3 ile 109 arasında taksitlerini ödeyemediği tespit edildi. Bunun üzerine belediye harekete geçti ve hak sahipleri ile düzenlenen sözleşmenin ilgili maddesi gereğince 3 taksiti ödemeyen 151 hak sahibi hakkında haciz ve tahliye davası için, 27 Nisan’da Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne yazı gönderdi. Ayrıca Belediye İcra birimince taksitlerini ödemeyen hak sahipleri hakkında haciz ve bloke işlemi başlatıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA