ÖDÜLLÜ 12 FİLM İLK KEZ MERSİN’E GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖDÜLLÜ 12 FİLM İLK KEZ MERSİN’E GELİYOR


 

Mersin Sinefil Sinema Derneği tarafından ilki gerçekleştirilecek Mersin Sinema Günleri’nde dünya festivallerinde ödül almış 12 film kentte ilk kez gösterime girecek.

Gizem Ekici 

Mersin’de Kasım 2017 tarihinde kurulan ve gerçekleştirdiği film organizasyonlarıyla, özellikle de ‘Başka Sinema’ isimli gösterimleriyle dikkatleri üzerine çeken Mersin Sinefil Sinema Derneği tarafından 16-18 Kasım 2018 tarihleri arasında Yenişehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi, MIP, Mersin Ticaret Borsası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle düzenleyeceği Mersin Sinema Günleri’nin programı belli oldu. Merakla beklenen ve üç gün boyunca sürecek festivalde dünyadaki birçok festivalden ödül alan 12 film, ilk kez Mersin Cinens Sineması’nda gösterime girecek.  

12 ÖDÜLLÜ FİLM İLKEZ MERSİN’E GELİYOR
Programa göre festivalin açılışı Pawel Pawlikowski’nin En İyi Yabancı Film Oscar Ödülü Cold War isimli filmi ile yapılacak. Filmin hemen akabinde Terry Gilliam’ın yazıp yönettiği dram filmi The Man Who Killed Don Quixote, Marcelo Martinessi’nin Las herederas filmi ,   Semir Aslanyürek’in “KAOS” filmi gösterilecek. İlk günün sonunda Kaos film ekibi ile söyleşi gerçekleştirilecek. Etkinliğin ikinci gününde de Jean-Luc Godard’ın The İmage Book isimli filmi, Lee Chang-dong’nin Burning, Guillaume Giovanetti ile Çağla Zencirci’nin birlikte yönettiği Sibel filmi ve son olarak Mahmut Fazıl Coşkun’un Anons filmi gösterime girecek. Festivalin son günü ise Nadine Labaki’nin Capharnaüm filmi ile başlarken hemen akabinde Jia Zhang-Ke’nın Ash Is Purest White filmi, Gaspar Noé’nin Climax filmi ve son olarak Murat Düzgünoğlu ve ekibinin katılımıyla Halef filmi gösterime girecek.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA