BAĞIŞ ADI ALTINDA İŞÇİNİN MAAŞINI KESTİLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAĞIŞ ADI ALTINDA İŞÇİNİN MAAŞINI KESTİLER!


 

Her defasında işçi, emekçi dostu olarak övünen Toroslar Belediyesi’nin, Belediye Spor Kulübü’ne bağış adı altında sendikalı işçilerden için her ay 180 TL para kestiği ortaya çıktı.

SONER AYDIN

Toroslar Belediyesi’nin 2017 yılı Sayıştay Denetim Raporu kamuoyu ile paylaşıldı. Denetim sonucunda, belediyede çalışan işçilere Toplu İş Sözleşmesi kapsamında ödenen kültür yardımının bir kısmının Toroslar Belediyesi Spor Kulübüne üyelik aidatı adı altında aktarıldığı tespit edildi.

400 VERİP 180’İNİNİ KESTİLER

Toroslar Belediyesi ile Belediye - İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’nin ek protokolüne “Sendika üyesi işçilere çalışma şevklerini arttırmak ve kültür faaliyetlerinde bulunmalarına imkân sağlamak için Toroslar Belediyesi Spor kulübüne üyelikleri devam ettiği sürece her ay brüt 400 TL yardım yapılır” maddesi eklendi. Protokol gereğince spor kulübüne üye işçilere 2015’ten bu yana her ay 400 TL yardım yapılmaya başlandı. Ancak Toroslar Belediyesi işçilerden her ay 180 TL üyelik aidatı kesintisi yaparak Toroslar Belediye Spor Kulübü’ne aktardı.

BELEDİYE: GÖNÜLLÜLÜK VAR

Toroslar Belediyesi’nin Sayıştay denetçilerine verdiği yanıtta ise, “Belediyemiz ile 4857 sayılı İş Kanununa tabi personellerimiz adına yetkili olan Belediye İş Sendikası ile yapılan Toplu İş Sözleşmesinin 81.Maddesinde; Sendika üyesi işçilere çalışma şevklerini arttırmak için kültür faaliyetlerinde bulunmalarına imkân sağlamak amacıyla ile her ay brüt (400 TL) yardım yapılır. Belediyede Belediye Başkanı ve Başkanlığında bir komisyon kurularak kültür yardımının kimlere ve ne şekilde verileceğine bu komisyon karar verir hükmüne istinaden;

09 Haziran 2015 tarihinde Kültür yardımı belirleme komisyonunun almış olduğu 01 numaralı kararı ile de; Belediyemizde 4857 sayılı yasaya tabi olarak çalışan personelimizin bölgemizde sporun ve sporcunun teşviki, sosyal ve kültürel faaliyet ve aktivitede bulunarak gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında çaba sarf eden Toroslar Belediyesi Spor Kulübüne üyelikleri devam ettikleri sürece Toplu İş Sözleşmesinin 81. Maddesinde belirtilen kültür yardımından faydalanmalarına oy birliği ile karar verilmiştir. Toroslar Belediyesi Spor Kulübüne üyelik kişinin kendi talebi ile olmaktadır. Bununla ilgili olarak aidatın aylığından kesilmesi yönünde bankaya talimat vermektedirler. Ayrıca Kültür yardımı olarak ödenen brüt 400 TL’nin, 180 TL Spor Kulübüne personel tarafından ödenmekte iken vergi ve kesintiler ile 180 TL düşüldükten sonra kalan bakiye personelde kalmaktadır. Mevzuata aykırı olmamakla birlikte tamamen gönüllülük esasına dayanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

SAYIŞTAY: İŞÇİLER ŞİKAYETÇİ

Sayıştay denetçileri ise belediyenin verdiği yanıtın aksine, bağışların gönüllülük esası altında alınmadığını belirtti. Sayıştay denetçileri, belediye personellerinin durumdan şikayet ettiğini raporladı. Öte yandan Belediyenin 2017 hesaplarını inceleyen denetçiler, Toroslar Belediyesi Spor Kulübüne ayni yardım kapsamında farklı zamanlarda 277 bin 183,28 TL tutarında spor malzemesi ve 130 bin TL maddi yardım aktarıldığını belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA