“MERSİN YILLARDIR KADERİNE TERK EDİLDİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN YILLARDIR KADERİNE TERK EDİLDİ”


 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerine Hükümete seslenerek Mersin’in sorunlarını gündeme getirdi. Yıllardır Mersin’in kaderiyle baş başa bırakıldığını söyleyen Şimşek artık İstanbul ve Marmara merkezli projelerden va

Ulaştırma ve Altyapı Bakanına Mersin için verilen vaatleri soran Şimşek, “Başta Adana-Mersin yolunun 8 şerit olması dâhil, Çukurova Havaalanı, Mersin -Antalya yolu, Silifke-Mut-Karaman yolu maalesef istenilen seviyede gitmemektedir. 350 kilometrelik sahil şeridi olan bir kent kaderiyle baş başa kalmıştır. Mersin’in mutlaka devletten istediği yatırımları alması, başta Yenice Lojistik Köyü Projesi olmak üzere Adana-Mersin hızlı tren hattının bir an önce bitirilmesi lazım. Konya-Karaman hızlı tren hattında bir yılda taşınan yolcu, Adana-Mersin hızlı treninde bir ayda taşınacaktır ama birçok projede olduğu gibi yanlış tespit yapılmış, öncelikle Adana - Mersin hızlı tren hattının yapılması gerekirken Konya -Karaman hızlı tren hattı yapımına başlanmıştır” şeklinde konuştu.

“BÖLGEMİZDEKİ BİRÇOK PROJE MAALESEF İÇLER ACISI BİR HALDEDİR”

Konuşmasında Mersin’de ki projelerden tek tek bahseden Şimşek “Bir Çamlıyayla yolumuz var. 2015 yılında Sayın Elvan Mersin’e geldiği zaman 2018 yılında bitirileceğini söyledi. Ben Çamlıyayla yolundaki çalışmayı size kısaca anlatayım; Belli bir bölgesinde kazı çalışması yapılıyor, 10 kilometre ileride köprü yapılıyor, 20 kilometre ileride dolgu yapılıyor yani dolayısıyla işlerin hepsi yarım kalıyor, hiçbir iş bitirilemiyor. Yapılacak olan yol 60 kilometre ancak şu anda 22 -23 kilometre yol yapılabildi. Hâlâ projenin nasıl olacağı, bir kısmında tünel yapılıp yapılmayacağı belli değil. Bölgedeki bütün projeler böyledir.

Ayrıca Eshab-ı Kehf’e Türkiye'nin her yerinden insanlar gelmektedir. Otobandan Eshab-ı Kehf’e çıkış bırakılmıştır, yalnız yıllardır kapalıdır. Oraya bir çıkış istiyoruz. Tarsus-Mersin arası otobanın ücretsiz olmasını talep ediyoruz. Yine Otobandan Organize sanayiyle ilgili yapılan otoban bağlantısında sorunlar yaşanmaktadır. Bunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz. Son olarak Mersin Şehir Hastanesine otobandan bir çıkış yok. Hastane otobanın hemen dibinde ancak yönetmeliğe takıldığı için çıkış yapılamıyor. Bunda bir esneklik göstererek, bir an önce çözüm istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÇUKUROVA HAVAALANIYLA İLGİLİ İSTENEN İSTİMLAK BEDELİNDEN VAZGEÇİLMELİDİR”

Çukurova havalimanı kamulaştırmasıyla ilgili olarak Yargıtay’ın bir davayı iptal edip 5 bine yakın insandan tekrar faiziyle beraber para istemesinin bölgede çok büyük sorunlar oluşturacağını belirten Şimşek “Çukurova Havaalanıyla ilgili 2011 yılında kamulaştırma işlemleri yapılmış, mahkeme kararıyla vatandaşa bedeller ödenmiştir. Aradan yedi yıl geçtikten sonra Devlet Hava Meydanları bedele itiraz etmiştir ve binlerce insanın mağdur olacağı şekilde dönüm başına 3 bin lira gibi bir rakam tekrar çiftçilerden istenmektedir. Bununla ilgili Bakanlığınızın mutlaka bir çalışma yapmasını ve gerekirse bütçe sırasında bir yasa teklifi hazırlanarak 1 defaya mahsus olmak üzere Çukurova Havaalanıyla ilgili istenen istimlak bedelinden vazgeçilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA