“İŞİMİZE GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İŞİMİZE GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ”


 

Bir yılı aşkın süredir KHK ile görevinden ihraç edilen KESK üyeleri işlerine geri dönebilmek için mücadelelerini sürdürüyor. Hazırladıkları dosyaları ve taleplerini bu kez de Cumhurbaşkanlığı’na gönderen KESK’liler “Sadece işimize geri dönmek istiyoruz” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu, KHK ile görevlerinden ihraç edilen üyelerinin işe geri iade edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak PTT Mersin Merkez postanesi önünde toplanan KESK üyeleri, hazırladıkları dosya ve dilekçeleri Cumhurbaşkanlığı ve Kamu Denetçiliği Başkanlığına gönderdi. Posta atmadan önce postane önünde basına bilgi veren KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yılmaz Bozkurt, AKP hükümetine sert sözlerle yüklendi. AKP Hükümetinin haksız yere işlerinden ihraç edilen kamu çalışanlarının mahkeme süreçlerini yavaşlatmak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, İdare mahkemeleri ve Anayasa Mahkemesi’ne gidilmesini önlemek için OHAL Komisyonunu kurduğunu ifade eden Bozkurt, çalışmaların çok yavaş ilerlediğini ifade ederek şunları söyledi. Bu komisyon, şuana kadar 125 bin müracaattan 42 binini sonuçlandırdı, başvurulardan 3 binini kabul ederek 39 bini reddetti. KESK üyesi 60 arkadaşımızın görevine iadesine karar verildi.”

“SADECE İŞİMİZE GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ”
Birçok KESK üyesi kamu çalışanın mahkemelerden ve savcılıklardan aldığı beraat ve takipsizlik kararlarına rağmen görevlerine iade edilemediğini ifade eden Bozkurt, Cumhurbaşkanına seslenerek “Bu insanlar suçsuz yere işlerinden aşlarından oldular. Annesi babası ihraç edilen bir çocuğun sosyal ve psikolojik durumunu bir düşünün. Bir sosyal hizmet çalışanı olarak bunun hangi tahribatlara yol açacağını çok iyi biliyorum. O yüzden işinden ekmeğinden ettiğiniz bu ülkede sadece işimize geri dönmek istiyoruz. Çünkü bugün bu insanların üzerine bir suçlama dahi yapılmıyor. BES Mersin Şube Başkanımız bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen hangi gerekçe ile ihraç edildiğini bile bilmiyor. Yıllardır FETÖ ve benzeri cemaatlerle mücadele etmiş insanlar bu örgütlerle bağlantı kurularak görevinden ihraç ediliyor. Biz cumhurbaşkanına yeniden fakslarımızı gönderiyoruz. Bu çağrımızın dikkate alınarak arkadaşlarımızın bir an önce görevlerine iade edilmesini istiyoruz. Mücadelemiz bir onur mücadelesidir. Kardeşçe, eşit, adil, demokratik ve laik bir ülkede yaşayıncaya kadar mücadelemiz sürecek. Biz birlikte kardeşçe yaşayıp beraber üretmek istiyoruz” diye konuştu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA