“NARENCİYEYE SAHİP ÇIKILMIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“NARENCİYEYE SAHİP ÇIKILMIYOR”


 

Mecliste narenciye üreticilerinin sorunlarına dikkat çeken MHP Milletvekili Şimşek, destek ve teşvik çağrısı yaptı. Ürünlerin maliyetinin çok altında satıldığını ifade eden Şimşek, “Fındık üreticilerine sahip çıkıldığı kadar narenciye üreticilerine sahip çıkılmıyor” eleştirisi yaptı.

Haber Merkezi 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada narenciye üreticilerinin sorunlarını gündeme getirerek destek ve teşvik çağrısı yaptı. Tüm siyasi partilerin fındık üreticilerine yeterli desteğin sağlanması noktasında uzlaştığını ancak söz konusu desteklerden narenciye üreticilerinin yararlanamadığına dikkat çeken Şimşek, “Konu fındık olduğu zaman bütün siyasi partiler kendi aralarında uzlaşarak üreticiyi memnun edecek bir rakamı açıkladılar. Yalnız şuanda narenciye üreticileri perişan durumdadır. Narenciye üreticilerine tır başı verilen nakliye desteği, ihracatçısına verilen destekler bugün verilmiyor. Bugün mandalinanın fiyatı 60 -70 kuruş, limonun fiyatı 70 kuruş ile 1 buçuk lira arasında değişiyor. Bu yüzden bir an önce desteklerin üreticiye ulaştırılması gerekiyor” dedi. 

“NARENCİYECİYE ÜRETİCİLERİNE SAHİP ÇIKILMIYOR”
Sözlerinin devamında milletvekillerine seslenerek narenciye üreticilerine destek ve teşvik çağrısı yapan Şimşek, okular da kola yerine portakal suyu, gazoz yerine de limonata dağıtılmasını talep ederek şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla okullarda portakal suyu ve limonata  dağıtımı yapmasını istiyoruz. Okullarda Coca Cola yerine portakal suyu gazoz yerine de limonata dağıtılmasını istiyoruz. Fındık üretimi için geçtiğimiz sezonlarda böyle çalışmalar yapıldı ancak bugün hiç kimse aynı şekilde narenciye üreticisine sahip çıkmıyor. Başta Mersin, Adana, Hatay, Muğla, Aydın vekilleri olmak üzere tüm meclisi bileşenlerini ülke tarımına sahip çıkmaya, narenciye üreticisine sahip çıkmaya davet ediyorum. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA