MECLİSTE “YEŞİL ALAN” TARTIŞMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİSTE “YEŞİL ALAN” TARTIŞMASI


 

CHP’li meclis üyesi Tuncay Gökçel, Gözne Yolu kenarında kalan bölgenin planlara yeşil alan olarak işaretlenmesi gerekirken, ticaret alanı olarak işaretlendiğini söyledi. Başkan Kocamaz da bölgede, kafeterya, lokanta, büfe gibi ticari faaliyetlerin yer alacağını söyledi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Kasım Ayı Toplantısı’nın Birinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında toplandı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 36, komisyon raporlarına ait 6 ve gündem dışı 5 olmak üzere toplam 47 madde görüşüldü. Meclis toplantısının birinci birleşiminde 2019 Mali Yılı Performans Programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin ve İlçe Belediyeleri’nin 2019 Mali Yılı Bütçeleri ile ilgili teklif görüşülerek, ilgili komisyonlara havale edildi. Geçtiğimiz ay meclisten geçerek askıya çıkan 1/5 binlik planlara konulan muhalefet şerhleri bir kez daha gündeme geldi. Özellikle Gözne Yolu kenarında kalan bölgenin özel proje alanı içerisinde ticaret alanı olarak işaretlenmesi tepki topladı.

GÖKÇEL: “STKLARDAN, ODALARDAN GÖRÜŞ ALINSIN”
CHP’li meclis üyesi Tuncay Gökçel, 1/5 binlik planlarda Toroslar İlçesine bağlı Gözne Yolu kenarında kalan bölge için muhalefet şerhi koyduklarını ancak şerhlerinin dikkate alınmadığını söyledi. Meclis üyelerinin oyları ile geçen merkez Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçeleri için hazırlanan 1/5 binlik planlarda iki konuya muhalefet şerhi koyduklarını kaydeden CHP’li Gökçel, “Bunlardan bir tanesi kop parsellerinin konuta dönüştürülmesi, diğeri ise Gözne Yolunun kenarındaki bölge ile ilgiliydi. Bizim talebimiz o bölgenin 1/1000’lik planlarda belediye hizmet alanı ve yeşil alan olarak işaretlenmesi. Siz de burada planı oylatırken bu muhalefet şerhi doğrultusunda oylattınız. Fakat burası plana ticaret alanı olarak işaretlenmiş. Özel proje alanı içerisinde işaretlenmiş ticaret alanı. O bölgenin STKlardan, odalardan görüş alınarak yeniden düzenlenmesini istiyoruz” dedi. 

KOCAMAZ: “BÖLGEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULANACAK”
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz ise 1/5 bin Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı’nda, Toroslar İlçesi’nde özel proje alanı olarak işaretlenen yerlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Söz konusu alanın özel proje alanı olarak teklif edildiğini ve mecliste de o şekilde kabul edildiğini ifade eden Başkan Kocamaz, Toroslar İlçesi Akbelen Bulvarı Batısı Özel Proje Alanı’nda Kentsel Tasarım Projesi hazırlanacağını belirtti. Başkan Kocamaz tartışmalı bölge için, “Hazırlanacak kentsel tasarım projesinde alanın topografik ve jeolojik yapısı, doğal özellik ve eşikler, ulaşım ilişkileri dikkate alınarak kentin girişini ön plana çıkaracak nitelikte, kent kimliğine ve imajına uygun tasarımların yetiştirilmesi esas alınıyor. Bu anlamda kentin tanıtımına ve kimliğine katkı sağlamak, turizmi desteklemek, doğa ile uyumlu kaliteli bir çevre oluşturmak amacıyla, bölgeye nüfus yoğunluğu getirmeyecek. Açık yeşil alanlar, rekreasyon alanları, açık spor alanları, seyir terasları, çocuk oyun alanları, sosyal tesis ve sergi salonları ile bu alanları destekleyecek lokanta, restaurant, kafeterya ve büfe alanları, satış ve tanıtım amaçlı galeriler, konaklamaya yönelik butik otel yer alabilir plan hükmü ile kentsel tasarım projesi sınırını belirleyen özel proje alanı kararı getirildi” diye konuştu.
 
NARENCİYE FESTİVALİ’NE 400 BİN TÜRK LİRASI DESTEK 
Mersin Ticaret Borsası tarafından düzenlenen, Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 17-18 Kasım tarihlerinde bu yıl 6. kez düzenlenecek olan Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’ne Büyükşehir Belediyesi’nden destek geldi. Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına ve marka değerine katkı sağlayan, narenciye ürünlerinin tanıtılması ve tüketiminin özendirilmesi amacıyla bu yıl altıncısı yapılacak olan Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’ne 400 bin Türk Lirası destek verecek.

KİLİKYA NEHİR SOSYAL DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİNE DESTEK
Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin’de faaliyet gösteren Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğine yapımına devam edilen sosyal- kültürel tesis projesi inşaatı tamamlanabilmesi amacıyla 1.000.000,00 (Bir milyon Türk Lirası)  yardımda bulunulacak. Derneğin talebi doğrultusunda yapılacak olan yardımla ilgili teklif mecliste ilgili komisyonlara havale edildi.

TÜRKİYE-POLONYA ARASINDA ÇEVRE ORTAKLIĞI KURULACAK
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında şehir eşleştirme hibe programı kapsamında Türkiye-Polonya arasında çevre ortaklığı projesi için başvuru yaptı. Değerlendirme makamı olan Merkezi Finans İhale Birimi tarafından yapılan incelemeler sonucunda uyumluluk kriterleri sorgulama aşamasına geçildi. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında şehir eşleştirme hibe programı kapsamında hibe almaya hak kazandığı takdirde projeyi yürütmeye başlayacak. 

MERSİN’İN GÜZELLİKLERİ İSPANYA’DA TANITILACAK
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve İspanya Malaga Üniversitesi ile ortaklık anlaşması kapsamında Mersin’de gerçekleşen UNESCO kürsüsü ‘Türkiye Foto Safari’ eğitim ve tanıtım projesi meyvelerini veriyor. Geçtiğimiz aylarda Ankara ve İspanya’dan Mersin’e gelerek kentin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini fotoğraflayan üniversite öğrencilerinin fotoğrafları, düzenlenecek sergide yer alacak ve Mersin İspanya’da tanıtılacak. Proje kapsamında fotoğraflanan Mersin güzellikleri Kasım ayı içerisinde gerçekleşecek sergide yerini alacak. Serginin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından yapılacak.

MERSİN ŞEHİR TİYATROLARI KIBRIS YOLCUSU
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları topluluğu Kıbrıs’ta sahne alacak. Kültürel ve sanatsal işbirliği çerçevesinde Kıbrıs, Güzelyurt Belediyesi tarafından 19-24 Kasım 2018 tarihleri arasında 15.’si düzenlenecek olan ‘Geleneksel Tiyatro Günleri’ne, Becerikli Kanguru adlı çocuk oyunu ve Düğün Ya Da Davul adlı yetişkin oyunu ile katılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA