MUAMMA LGBTİ+ DERNEĞİ KURULDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUAMMA LGBTİ+ DERNEĞİ KURULDU


 

Etnik, sınıf ve cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadele etmek amacıyla yola çıkan Mersin Muamma LGBTİ+ Derneği resmi olarak kuruluşunu ilan etti.

Mehmet Nabi Batuk
Mersin’de sınıf, cinsiyet ve etnik ayrımcılıkla mücadele etmek için Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği’nden ayrılarak kurulan Mersin Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi yapılan resmi işlemlerin ardından yoluna dernek statüsünde devam edecek. Dernek başvurularının 1 Kasım 2018 tarihinde kabul edildiğini belirten derneğin kurucu üyeleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Binasında düzenlediği basın açıklamasında çalışma ve faaliyet alanlarını kent kamuoyu ile paylaştı. Muamma LGBTİ+ Derneği olarak ortak ve eşit bir yaşamın inşasını temel alan politikalar, ilkeler geliştireceklerini ifade eden dernek sözcüsü Zarife Akbulut, “Kendi kimlik, hak ve özgürlüklerimizi mücadele etmeden kazanamayacağımızın bilincinde olarak, şeffaf ve demokratik, taban örgütlülüğüne dayanan, karar alma süreçleri yeni ile eskinin hiyerarşisine dayanmayan bir eyleyişin içinde, en büyük gücümüzün dayanışma olduğunu hatırlatarak herkesi bu mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” dedi.
“KENDİ VAROLUŞUMUZLA İLGİLİ SÖZ HAKKININ YALNIZ BİZE AİT”
“Herkesin eşit yurttaşlık hakkına sahip olduğunu kavrar ve böyle bir dünyayı amaçlarız” diyen Akbulut sözlerine şu cümlelerle devam etti: “Sınıf, etnisite, cinsiyetçilik, sömürgecilik konuları ile insan ve doğanın hak ve özgürlüklerinin LGBTİ+ politikalarının ayrılmaz birer bileşeni olduğunu bilir ve tüm bu alanlarla ortak mücadele yürütmeyi hedefleriz. Bizlere atfedilen cinsiyet rollerini ve beraberinde geliştirilen dayatmaları reddederken, kendi varoluşumuzla ilgili söz hakkının yalnız bize ait olduğunu;  yasalar, kurumlar, otorite, baskı, yaftalar, kurallarla kimliklerimizin bizim adımıza tayin edilemeyeceğini savunuruz. Adalet ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda heteroseksizme, patriyarkaya, militarizme, inanç, dil, etnik köken, yaş, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık ve sosyal dışlanmaya, yoksulluğa ve emek sömürüsüne karşı hak temelli politika yapma anlayışını geliştirmeyi amaçlarız.”
“HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞA KARŞIYIZ”
Hiçbir siyasi partinin veya oluşumun bir kolu olmayacaklarını belirten Akbulut, “Toplumda herhangi bir grubun bir bireyin; cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, cinsiyet ifadesi, din, etnik köken, sağlık durumu, bedensel farklılıklar, ırk, renk, yaş, cinsiyet gibi özellikleri nedeniyle diğer gruplara ve bireylere sunulan hak ve özgürlüklerden faydalanamıyor olmasını ayrımcılık olarak değerlendirir ve buna karşı mücadele programı oluştururuz.Üyeleri, gönüllüleri, etkinlik katılımcıları gibi dernek ile temas edecek kişilerin ırk, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, dini inanç, felsefi görüş, sağlık durumu, yaş ya da statüsü üzerinden ayrım yapmaz ve herkese eşitlikçi bir yaklaşım sergileriz.Hiçbir siyasi partinin/oluşumun bir kolu değilken derneğimiz içerisinde örgütlü ve bağımsız bireyleri barındırır ve ayrımcılık karşıtı kişilerle temas kurarız” dedi.
“NEFRET SUÇLARININ ENGELLENMESİNE YÖNELİK POLİTİKALAR ÜRETECEĞİZ”
Dernek olarak heteroseksizm, homofobi, transfobi ve bifobinin ortadan kaldırılması, nefret suçlarının ve cinayetlerinin engellenmesine yönelik politikalar üreteceklerini vurgulayan Akbulut, “Faşizme ve militarizme karşı mücadeleyi bu politikalarla birleştirmeyi hedefliyoruz. Bu sebepledir ki birlikte mücadele etmek amacıyla ortak bir irade oluşturduğumuzu ilan ederken, LGBTİ+ hareketinin örgütlülük pratiğini olgunlaştırmak için herkesle birlikte yol almayı umut ediyoruz. Kendi kimlik, hak ve özgürlüklerimizi mücadele etmeden kazanamayacağımızın bilincinde olarak, şeffaf ve demokratik, taban örgütlülüğüne dayanan, karar alma süreçleri yeni ile eskinin hiyerarşisine dayanmayan bir eyleyişin içinde, en büyük gücümüzün dayanışma olduğunu hatırlatarak herkesi bu mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA