“KADINA ŞİDDET VE ÇOCUK İSTİSMARI İLE MÜCADELE GERİ PLANDA KALIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KADINA ŞİDDET VE ÇOCUK İSTİSMARI İLE MÜCADELE GERİ PLANDA KALIYOR”


 

Mersin Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Başkanı Bayram Dölen ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Yarıkkaya, Hamdi Demirel ve Hasbi Salman, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti.

Barodan yapılan açıklamaya göre; Baro Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu ve Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Burcu Düzen’in de bulunduğu ziyarette, Mersin Barosu ile Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği’nin kadın ve çocuk hakları konularında yürüteceği ortak projeler hakkında fikir alışverişinde bulundular. Kadına şiddet ve çocuk istismarı ile mücadelenin geri planda kaldığının altını çizen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında, çocuk izlem merkezlerinin (ÇİM) aktif çalışması ve etkin olması gerektiğine vurgu yaptı.

“ÇOCUK İZLEM MERKEZLERİ ETKİN VE AKTİF OLMALI”
Kadınlarımızın ve çocuklarımızın hakları için Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezi olarak etkin bir şekilde mücadele edeceklerini belirten Yeşilboğaz, bu kapsamda birçok sivil toplum örgütleri ve kurumlarla işbirliği içerisinde olduklarını söyledi. Yeşilboğaz açıklamasında, “Kadınlara, çocuklara, gençlere sahip çıkamayan toplumların geleceğinden umutla söz etmek mümkün değildir. Toplumuzda en önemli bir konu olan kadın ve çocuk hakları, kadına şiddet, çocuk istismarı, acil olarak el atılması gereken konu iken, maalesef geri planda kalmaktadır. Cinsel istismar suçları başta olmak üzere, mağdur çocukların adli yargılama süreçlerinde tekrar mağdur olmasının önüne geçmek amacıyla kurulan çocuk izlem merkezlerinin (ÇİM) aktif çalışması ve etkin olması gerekmektedir” diye konuştu.
Mersin Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Başkanı Bayram Dölen ve yönetim kurulu üyeleri Bilgin Yeşilboğaz’a ve yeni yönetimine görevinde başarılar dileyerek, Mersin Barosu ile birlikte ortak projelerde yer almaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA