AKP’LİLERDEN ONAYLANAN PLANLARA ‘ŞERH’ TALEBİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’LİLERDEN ONAYLANAN PLANLARA ‘ŞERH’ TALEBİ!


 

AKP grubu geçtiğimiz ay mecliste onaylanan 1/5 binlik planlara ‘şerh’ koymak istedi ancak talebe Başkan Kocamaz’dan onay çıkmadı.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Kasım Ayı Toplantısı’nın Birinci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 35, komisyon raporlarına ait 6 ve gündem dışı 5 olmak üzere toplam 46 madde görüşüldü. Geçtiğimiz ay meclisten tartışmalı bir şekilde geçen 1/5 binlik planlar bir kez daha tartışma konusu oldu. 

AKP GRUBU: “PLANLARA ÇEKİMSERİZ” 
AKP’li meclis üyesi Celil İbrahim Ersin, Eylül ayına ait meclis tutanaklarının doğruluğunun oylanması sırasında söz aldı. Ersin, geçtiğimiz ay meclisten bazı üyelerin şerhi kabul edilen merkez 4 ilçeye ait 1/5 binlik planlara çekimser kalmak istediklerini ve bunun da kayıtlara geçmesini istedi. Grupları adına İsmail Yerlikaya’nın planlara şerh koyduğunu hatırlatan Ersin, “Komisyonda görüşmeler sürerken, şerhlerin ayrı ayrı oylanması noktasında karar almıştık. Ancak önemli olan mecliste gerçekleştirilen oylama. Mecliste oylama tam anlaşılamadı. Biz ne hayır ne de evet oyu verdik. Bizim grup olarak ‘çekimser’ oy kullanma kararı aldık. Bunun kayıtlara geçmesini istiyoruz. Yanlıştan dönülebilir” dedi.

KOCAMAZ: “GEÇTİ ARTIK”
AKP’li meclis üyesi Ersin’e cevap veren Başkan Kocamaz ise, tutanaklarda değişiklik yapılamayacağını söyledi. “Yeni bir teklif getirin konuşuruz” diyen Başkan Kocamaz, “Bu geçmiş gitmiş, bir ay sonra ‘şöyle geçsin’ olur mu yani? Sen belediye başkanlığı yapmış adamsın. Alınmış karar bu şekilde değişmez. Yeni bir teklif getirin konuşuruz. O geçmiş gitmiş ama bundan sonra olmaz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA