BALIK ÇİFTLİKLERİ İÇİN KOPYALA-YAPIŞTIR ÇED RAPORU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BALIK ÇİFTLİKLERİ İÇİN KOPYALA-YAPIŞTIR ÇED RAPORU!


 

Anamur Burnu açıklarında yapılması planlanan balık çiftlikleri için sunulan projeler jet hızıyla onaylanarak son aşamaya geldi. Projeler için hazırlanan ÇED raporları ise birebir aynı.

SONER AYDIN 

Anamur Burnu açıklarında yapılması planlanan balık çiftlikleri için hazırlanan ve son şekli verilen ÇED Raporları, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunup ve nihai kabul edildi. Önceki gün Aydıncık İlçesi Soğuksu Mevkii açıklarında kurulması planlanan balık çiftlikleri için hazırlanan raporların da yeterli bulunup, nihai kabul edilmesi tedirginliği arttırdı.  

ÇED RAPORLARI TEK ELDEN
Muğla’dan sökülerek Mersin’in Silifke, Anamur ve Aydıncık sahillerinde kurulması planlanan balık çiftlikleri için hazırlanan ÇED Raporları tek elden çıktı. Şirketler, Sistem Mühendislik ve Danışmanlık firmasıyla anlaşıp ÇED Raporu hazırlattı. Firma 100’den fazla balık çiftliği için kopyala-yapıştır rapor hazırladı. Kavramlar ve rakamların aynı olduğu raporlarda sadece şirket unvanları değişiklik gösteriyor. 

6 ŞİRKET 10 TESİS KURACAK
Bölgede; Çamlı Yem Besicilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından Çamlı 2 ve Çamlı 3, Kemal Balıkçılık İhr. Ltd. Şti. tarafından Kemal 4 ve Kemal 5, Hüseyin Okan Tuş tarafından Hüseyin 4B, Abalıoğlu Yem Soya ve Teks. San. A.Ş. tarafından Abalıoğlu 1, Gümüşdoğa Su Ürünleri Ürt. İhr. Ve İth. A.Ş. tarafından Gümüşdoğa 2, Gümüşdoğa 4 ve Gümüşdoğa 5, MM Marin İnş. Tur. Denizcilik Su Ürünleri Paz. Aş. tarafından ise MM Marin 1 nolu tesisler olmak üzere toplam 10 tesis kurulacak. 

16,5 MİLYON TON ÜRETİM YAPILACAK
Anamur Burnu açıklarında kurulacak projelerde yaklaşık 16,5 milyon ton çipura ve levrek türü balıklar üretimi yapılacak. Proje alanının mülkiyeti devletin hüküm ve tasarrufu altında olduğu için ÇED sürecinin tamamlanmasından sonra Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden kiralama yapılacak. Kiralama yapılacak projelerin toplam bedeli ise 155 milyon TL.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA