“KADINLARIN İRADESİ ÇİĞNENDİ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KADINLARIN İRADESİ ÇİĞNENDİ!”


 

Mersin Kadın Platformu, Mezitli’de 20’ye yakın kadının Kadın Meclisi’nden üyeliğinin düşürülmesini kınadı. Kadınların iradesinin çiğnediğini öne süren Platform Sözcüsü Şilan Sürmeli, “Kadınları güçsüzleştirecek politikaların gerçekleşmesine engel olacağız” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Mezitli Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun 8 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirdiği olağanüstü toplantısında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Meclisi’nin 20’ye kişinin üyeliği feshetmesinin ardından başlayan gerilim sürüyor. Üyeliği feshedilen kadınlar konsey binasının önündeki protesto eyleminin ardından, Mersin Kadın Platformu’da düzenlediği basın toplantısında Mezitli Kent Konseyi yönetimine tepki gösterdi. Platform Sözcüsü Şilan Sürmeli, söz konusu uygulama ile kadınların iradesinin çiğnendiğini belirterek, yasal yönetmeliklere de uyulmadığını belirtti. Sürmeli, “Konsey yönetiminin yenileme adı altında yapılan bu fesih uygulamasının öncesinde ve sonrasında tüm iletişim kanallarını kapatarak sergiledikleri bu aciliyeti ve gizliliği anlamıyoruz. Yeni bir kadın meclisi oluşturulmuş ama yönetmelik gereği genel bir duyuru yapmadıkları gibi Mezitli Kent Konseyi bileşeni olan kadın derneklerine de duyuru ve çağrı yapmamışlardır” diye konuştu.

“KONSEY BAŞKANI TELAPLERİNİ GÖRMEZDEN GELDİ”
Geçtiğimiz hafta konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştireceklerini ancak Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul’un platformdan randevu talebinde bulunması üzerine açıklama yapmaktan vazgeçtiklerini öne süren Sürmeli, “Uzlaşma içeren ilk adımda anlaştığımız ve amacımız çözüm üretmek olduğu için bu bilgiyi basın açıklamasına bir saat kala metinden çıkardık. Ne yazık ki kent konseyi başkanı amacına ulaştığını düşünmüş olsa gerek bu görüşmeyi yok saymış ve eski tavrını sürdürmüştür. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için var olan ulusal ve uluslar arası yasa ve sözleşmeleri uygulamak, kadınlar adına değil, kadınlarla birlikte kararlar alarak, kadınların her alanda kent yaşamına katılımını sağlamakla görevli tüm belediyelere hatırlatıyoruz” diye konuştu.

“KADINLARI GÜÇSÜZLEŞTİRECEK POLİTİKALARIN GERÇEKLEŞMESİNE ENGEL OLURUZ”
Mersin’li kadınlara çağrıda bulunan Sürmeli, yerel seçimlerde katılımcı demokrasiyi benimseyen, yönetişim bilinci olan ve toplumsal cinsiyet eşitliğini önemseyen belediye başkan adaylarına oy verme çağrısı yaparak şunları söyledi: “Yerelde cinsiyet eşitliği politikalarının oluşturulmasında sorumluluğumuz nedeniyle adayları belirlerken de cinsiyet eşitliğini gözetmeniz gerektiğini de hatırlatmak istiyoruz. Yerel demokrasinin geliştirilmesi açısından bakıldığında bu hukuksuzluk sadece Mezitli Kent Konseyini değil hepimizi ilgilendirmektedir. Adaletsizliğe hep birlikte engel olursak demokrasi kültürü gelişir ve yerleşir. Biz kadınlar yılmayacağız, susmayacağız, kadınları güçsüzleştirecek politikaların gerçekleşmesine engel olmaya devam edeceğiz.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA