TARTIŞMALI KÖPRÜYE GÖRKEMLİ AÇILIŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARTIŞMALI KÖPRÜYE GÖRKEMLİ AÇILIŞ!


 

Silifke’de günlerdir tartışma konusu olan Atatürk Köprüsü’nün (4. Köprü) açılışı görkemli bir tören ile gerçekleştirildi.

Silifke Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerini birbirine bağlayan, 20 m genişliğinde ve yaklaşık 75 m uzunluğunda olan 4. köprünün açılışı, Göksu Parkı’nda düzenlenen törenle ve törenin ardından sahne alan Göksel konseriyle yapıldı. 29 Ekim’de trafiğe açılan köprü beraberinde tartışmaları getirmişti. Köprünün faaliyete geçmesinin üzerine belediye tarihi Taşköprü’yü kamyon ve bariyerlerle trafiğe kapattı. Ancak Silifke Kaymakamlığı gelen tepkiler üzerine köprüyü yeniden trafiğe açtı.

Yen, köprünün açılışı için Göksu Parkı’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, CHP İlçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

“KENTİMİZE HAK ETTİĞİ HİZMETLERİ KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Silifke’nin bir tarım kenti olmasının yanı sıra sanayi, turizm ve üniversite kenti olma yolunda da hızla ilerlediğine dikkat çekerek, 2014 yılından bu yana çok ciddi yatırımlara imza attıklarını belirtti. 88 mahallede gerçekleştirilen yatırımların bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Başkan Turgut, "Kent merkezimiz ile birlikte 88 mahallemizi de sosyal ve kültürel anlamda kalkındırmanın ve geliştirmenin gayreti içerisindeyiz. Kentimize hak ettiği değeri kazandırmak adına yaptığımız hizmetleri halkımız görüyor ve biliyor. Takdirini de onlar yapıyor.
Değerli hemşerilerim… 2000 yıllık tarihi taş köprümüzün ayaklarının zayıflaması ve yeni bir köprüye ihtiyaç duyulması neticesinde, 4. bir köprüyü ilçemize kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın gerek trafik gerekse yaya olarak yoğun bir şekilde kullandığı Taş Köprü’nün restorasyon çalışmasına alınması, 4.köprümüzün ulaşım alanında ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Taş Köprü UKOME kararıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden trafiğe kapatılacak olup, ulaşım Atatürk Köprüsü’nden sağlanacaktır. Kim ne derse desin kimler hangi engeli koyarsa koysun hiç kimse bu kente yaptığımız hizmetin önüne geçemeyecektir. Köprümüzün şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Atatürk Köprüsü'nün açılmasıyla kentin her iki tarafın da var olan trafik yoğunluğunun ve ulaşım sıkıntısının azalması beklenirken Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerinde de bir canlılık yaşanacağı belirtiliyor.

GÖKSEL, SİLİFKELİLERİ COŞTURDU
Köprü açılışının ardından hayranlarına unutulmaz bir konser veren Göksel, Silifke’de Atatürk Köprüsü’nün açılışında sahne almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Başkan Turgut’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Son yıllarda özellikle gençlerin ilgiyle takip ettiği ünlü sanatçı Göksel, sevilen şarkılarını binlerce hayranıyla hep bir ağızdan söyledi. 
Telefon ışıklarıyla Göksel’e eşlik eden Silifkeliler, Göksu Parkı’nda unutulmaz bir gece yaşadılar. Konser sonunda Göksel’e Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut tarafından teşekkür plaketi verildi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA