FİZİK KANUNU TANIMAYAN YOL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FİZİK KANUNU TANIMAYAN YOL!


 

Tarsus’ta Kilik yolu diye bilinen bölgede yaşanan ilginç durum şok ediyor. Yolun bir bölümünde vitesi boşa alınan araçlar, fizik kanunlarına aykırı bir şekilde kendi kendine yokuş yukarı doğru tırmanmaya başlıyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Tarsus ilçesinde yer alan ve Kilik diye bilinen yolun yokuşlu bir bölümde araçların boşta olmasına rağmen yokuş yukarı doğru gitmesi şaşırtıyor. Bir tesadüf eseri yolun bu özelliğini keşfettiklerini söyleyen Tarsuslu vatandaş Burak Köken, bir geziden dönerken bir arkadaşının rahatsızlandığını ve burada mola verdiklerini ifade etti. Arkadaşları ile ilgilenirken, araçlarının ilginç bir şekilde yokuş yukarı doğru hareket etmeye başladığını anlatan Köken, “Tam bu zeytin ağacının olduğu noktada mola vermek zorunda kaldık. Arabamızı park ettik ve aracın el freni indirdiğimizde aracımız rampadan yukarı doğru kendi kendine gitmeye başladı. Biz olduğumuz yerde çok şaşırdık. Burada ne var bilmiyoruz, ne olduğunu da merak ediyoruz” dedi.

“YETKİLİLERİMİZ BU KONUDA BİZİ AYDINLATIRSA ÇOK MEMNUN OLURUZ”
Araçların normalde yokuş aşağı inmesi gerekirken, yukarı doğru hareket etmesini anlamlandıramadıklarını ve bilim insanlarından bir açıklama beklediklerini ifade eden Köken, “Biz ilk gördüğümüzde olduğumuz yerde kaldık ve çok şaşırdık. Sonra arkadaşlarımızla birbirimize dönüp güldük. Çünkü çok komik bir durum. Sonra eve döndükten sonra yakınlarıma anlattığımda hiç kimse bana inanmadı. Bende inanmayanları alıp buraya getiriyorum gösteriyorum, sonra onlarda şok yaşıyorlar. Bu yoldan dolayı çok iddia kazandım. Sonra bu yolun özelliği yayılınca yok yatır var, hazine var gibi söylentiler hurafeler ortaya çıkmaya başladı. Gerçek nedir hiç kimse bilmiyor ama biz bu durumun nasıl yaşandığını merak ediyoruz. Üniversite ve diğer yetkililerimiz bu konuda bizi aydınlatırsa çok memnun oluruz. Bu konunun araştırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA