ATM’DEN PARA ÇEKERKEN DİKKAT! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ATM’DEN PARA ÇEKERKEN DİKKAT!


 

Mersin ve Adana’da ATM’ye düzenek yerleştirerek vatandaşları dolandıran zanlılardan biri Mersin’de yakalanıp tutuklanırken, zanlının Türkiye genelinde bu yöntemle de 52 bin 650 lira dolandırdığı ileri sürüldü

Adana’da ATM'ye yerleştirilen aparat ile vatandaşların kart bilgilerini kaydedip, yine ATM'ye yerleştirilen hoparlör şeklindeki kamera ile de şifrenin öğrenildiği düzenek ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, olay merkez Çukurova ilçesi, Güzelyalı Mahallesi'nde meydana geldi. Güzelyalı Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarındaki bir ATM teknik arıza sinyali verdi. Bankanın teknik elemanları kontrol ettiklerinde ATM'nin kart bölümüne aparat yerleştirildiği tespit edildi. Olay yerine Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden ekipler geldi. Ekipler kart bölümündeki aparatı çıkarttı. Polis ATM'de yaptığı incelemede tuşları görecek bir yere de hoparlör şeklinde bir gizli kamera yerleştirildiği vatandaşın kartının şifresinin kayda alındığı tespit edildi. 

DOLANDIRICILAR HER AYRINTIYI DÜŞÜNMÜŞ
Polisin çıkardığı aparatın şöyle çalıştığını saptandı: "Dolandırıcılar bu aparatı kart takma bölümüne yerleştiriyorlar. Müşteriler kartlarını yerleştirdiklerinde takılan aparattaki hafıza kartı bilgileri kaydediyor. ATM'ye ayrıca yerleştirdikleri hoparlör şeklindeki kamerayla da müşterinin girdiği şifreleri kaydediyorlar. Dolandırıcılar kart bilgileri ve şifreleri aldıktan sonra başka kartlara kopyalıyorlar. Daha sonra herhangi bir bankamatikten para çekim işlemini yapıyorlar." 
Polis zanlıları bulmak için çalışma başlattı. Bu arada 18 Ekim günü Mersin'de yine kart kopyalayıp şifreyi gizli kamera ile almaya çalışan U.Ö. suçüstü yakalandı. Zanlının kiraladığı araçla geldiği 7 farklı banka ATM'sine kart kopyalama cihazı yerleştirerek elde ettiği kart bilgileri ile dolandırıcılık yaptığı belirlenirken, şüpheliyle birlikte 4 adet kart kopyalama aparatı, 4 batarya, 4 adet gizli kamera düzeneği devresi, bilgi depolamada kullanılan 9 adet hafıza kartı, 1 adet 250 GB harddisk ve 1 adet cep telefonu ele geçirildi. Zanlının Adana'daki ATM'ye de cihazı yerleştiren şüpheli olduğu belirlendi. 
Olayla ilgili kimlikleri tespit edilen 3 şüphelinin daha arandığı bildirilirken, zanlıların aynı yöntemle Adana, Mersin ve Tarsus ilçesinde bugüne kadar 52 bin 650 TL'lik dolandırıcılık yaptıkları ileri sürüldü. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA