EDEBİYATÇILAR AKDENİZ’DE BULUŞACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EDEBİYATÇILAR AKDENİZ’DE BULUŞACAK


 

Bu yıl 7 kentte 3’üncüsü gerçekleştirilecek, Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür Sanat Buluşması, dünya ve Türkiye’den önemli edebiyatçıları Mersin’de buluşturacak.

Mehmet Nabi Batuk 

Akdeniz Kentleri Sanat Oluşumu (ASO) tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür Sanat Buluşması’nın program tanıtım toplantısı Mersin Gazeteciler Cemiyetinde gerçekleştirildi. ‘Herkes her şeyi hatırlamalı’ teması ile 6 – 11 Kasım 2018 tarihleri arasında Antalya, Mersin, Adana, Tarsus, Osmaniye, İskenderun ve Antakya’da eş zamanlı olarak etkinlikler düzenlenecek.  Yenişehir Belediyesi’nin katkıları ile Mersin’de düzenlenecek konser, edebiyat, folklor, tiyatro, resim ile fotoğraf sergileri etkinliklerin tamamı ise ücretsiz olacak. Akdeniz Bölgesi’nde sanat yolu ile barış içinde paylaşımcı bir yaşam için çaba oluşturmayı hedefleyen projede ayrıca sanat dernekleri ile vatandaşlar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapan ASO Dönem Sözcüsü Saadet Bilir, etkinliklerin bu yılki onur konuğunun Bilkent Üniversitesi eski öğretim görevlisi ve şair yazar Ahmet Özer olduğunu açıkladı. 

DÜNYADAN VE TÜRKİYE’DEN ÖNEMLİ EDEBİYATÇILAR GELİYOR
Etkinliklerde; Bosna Hersekli şair yazar Sabahuddin Haczialic, Suriyeli şair yazar Malak Mustafa, Özbekistanlı Haysiyet Rüstemovaile Şahodat İsahonova, Azerbaycanlı Arzuman Muradlıpr ve Nevai Metin gibi dünya ünlü edebiyatçıların katılacağını belirten Bilir, Türkiye’den ise İzmirli şair yazar Zeki büyüktanır, Tacim Çiçek ve Serpil Devrim, İstabullu Yazar Emel Dinseven ile folklorist Gülay Diri Ankaralı Bircan Çelik’in katılacağını söyledi. Bilir, “Adana’da açılışı yapılacak etkinliğimizin sözünü ettiğim il ve ilçelerde eş zamanlı olarak 10 Kasım akşamına kadar sürecek. Amacımız zamanımızı ve bütçemizi tutumlu kullanarak kısa sürede çok iş yapabilmek. 11 Kasım’da da konuklarımıza Mersin’in tarihi, doğal ve turistik yerlerini tanıtan bir gezi ile programı noktalayacağız” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA