KÖPRÜ BİTTİ, TARTIŞMALAR BİTMEDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÖPRÜ BİTTİ, TARTIŞMALAR BİTMEDİ!


 

Silifke Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Köprüsü (4. Köprü) tamamlanarak trafiğe açıldı. Ancak ilçede köprü tartışması son bulmadı.

SONER AYDIN

Silifke Belediyesi tarafından yarın açılışı gerçekleştirilecek Atatürk Köprüsü’nün trafiğe açılmasının ardından, 2 bin yıllık Tarihi Roma Köprüsü restorasyon çalışması ve güvenlik nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Ancak köprünün araç trafiğine kapatılması tartışmalara neden oldu. Silifke Belediyesi yeni köprü trafiğe açılınca Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kararı ile tarihi Taşköprü’yü kamyon ve bariyerlerle trafiğe kapattı. Köprünün trafiğe kapatılması bir kısım vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken bir kısım vatandaş ise ulaşım hakkının engellendiği gerekçesiyle tepki gösterdi. Silifke Müze Müdürlüğü gelen tepkiler üzerine Karayolları ekipleri ve Emniyet Müdürlüğünün yardımı ile kepçe ve çekiciyle köprüyü 4,5 saat sonra tekrar trafiğe açtı. Köprünün açılmasına CHP cephesinden sert tepki gelirken, özellikle Silifke Kaymakamı eleştirilerin hedefi oldu. 

KAYMAKAM: “KÖPRÜ İŞGALİ SONLANDIRILDI”
Eleştirilere yaptığı yazılı açıklama ile yanıt veren Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise, köprünün yıkılma riskinin olmadığını öne sürdü. Belediyenin köprüyü kapatmasını ‘eylem’ olarak değerlendiren Kaymakam Cinbir,  “Bu bir köprüyü trafiğe kapatma işleminden öte, görüntü itibariyle köprünün üzerinde bir eylem yapma şekline dönüşmüştür. Amacını aşmıştır. Köprüyü trafiğe kapatılmasına yönelik diğer tedbirlerin hiç alınmış olmaması bir tarafa, bu köprünün sahibi var Karayolları. Bu ilçenin emniyet ve asayişini sağlayan trafik düzenini sağlayan emniyet müdürlüğü var. Bunların hiç birinden yararlanmadan, diyalog ve koordinasyon kurulmadan, tedbirler alınmadan kum dolu bir kamyon ve dökülmüş betonları tarihi taş köprünün üzerine konulması, köprüye engeller çakılmaya çalışılması aynı zamanda kültür varlıklarına izinsiz müdahaledir. Kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanuna göre de suçtur. Böylesine çirkin bir müdahale olduğunu gören emniyet ve müze müdürlüğü olay yerine müdahale etmiş, bu çirkin anlamsız eylem niteliğindeki UKOME kararını uygulama bahanesi ile köprüde yapılmaya çalışılan eyleme son verilmiştir. Burada yetki ve sorumluluk aşımı yapılarak hiç de şık olmayan kamuoyunun da yadırgadığı bir eylem yapılmıştır. En hızlı şekilde köprüyü kapatmak için getiren betonlar ve oraya park edilen kamyon çekilerek işgal ve eylem sonlandırılmıştır” ifadelerini kullandı.

CHP İLÇE ÖRGÜTÜ SAHİP ÇIKTI
İlçede köprü tartışmaları devam ederken bir açıklama da CHP Silifke İlçe Örgütü’nden geldi. Günlerdir süren köprü tartışması ile ilgili açıklama yapan ilçe örgütü amacın CHP’yi yıpratmak olduğunu iddia ederek Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a sahip çıktı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA