“KANDIRMACA DEĞİL HAKLARIMIZI İSTİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KANDIRMACA DEĞİL HAKLARIMIZI İSTİYORUZ”


 

Hekimler ve sağlık çalışanları, hükümetin meclise sunduğu ‘Torba Yasa Tasarısına karşı nöbete başladı. Düzenlemenin taleplerine uygun olmadığını belirten sağlık çalışanları, “Kandırmaca değil haklarımızı istiyoruz!” mesajı verdi.

Mehmet Nabi Batuk

AKP hükümetinin TBMM’ye sunduğu Torba Yasa Tasarısı’nın 24’üncü maddesinde sağlıkta şiddetle mücadele ile ilgili düzenlemelerinin yetersiz olduğunu ifade eden hekimler ve sağlık çalışanları; Özgür Çocuk Parkı’nda nöbet eylemi başlattı. 
Mersin Tabip Odası, Mersin Aile Hekimleri Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası tarafından başlatılan eyleme; CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de destek verirken; “Kandırmaca değil haklarımızı istiyoruz!” çağrısı yapıldı. 

“BİZİM ISRARLA ÖNERDİĞİMİZ SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI TEKLİFİ İLE HİÇBİR İLGİSİ YOKTUR”
Millet vekillerine seslenen Dr. Mehmet Antmen “TBMM’yi bin bir emekle kazanılmış hekimlik mesleğinin icrasını değil sağlıkta şiddeti durduracak somut maddeler içeren yasalar çıkarmaya davet ediyoruz” dedi.
Antmen, “Her ne kadar kamuoyuna ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ olarak sunulmaya çalışılsa da, AKP milletvekillerince ‘Torba Yasa’ olarak TBMM'ye sunulmuş olan teklifin 24. maddesinde yer alan düzenlemenin bizim ısrarla önerdiğimiz Sağlıkta Şiddet Yasası Teklifi ile hiçbir ilgisi yoktur ve bu haliyle sağlıkta şiddeti önlemeye ilişkin hiçbir yeni düzenleme ve caydırıcılık getirmemektedir. Oysa 2 Ekim 2018 günü meslektaşımız Dr. Fikret Hacıosman cinayetinin de gösterdiği gibi "sağlıkta şiddet" oyalamaya, kandırmacaya, göz boyamaya gelmeyecek kadar büyük ve ciddi bir sorundur. Bu nedenle öncelikle mevcut taslağa sağlıkta şiddet için caydırıcı olacak önerilerimizin bir an önce eklenmesini istiyoruz.”

“AYRIMCILIĞA TABİ TUTULMAK VE MAĞDUR EDİLMEK İSTEMİYORUZ”
Torba Yasa Tasarısının 5’inci maddesinin ise anti-demokratik rejimlerde bile rastlanamayacak kadar vahim bir içerik taşıdığını belirten Dr. Antmen, “Herhangi bir yargılama yapılmadan ve haklarında, mesleklerinin icrasının yasaklanmasını gerektiren bir suçtan dolayı mahkemeler tarafından  verilmiş bir ceza  olmayan hekimlerin, mesleklerini icra etme haklarının belirli süreyle tümüyle ortadan kaldırılması, devamında da neredeyse imkansız hale getirilmesi, hekimlik faaliyetinin ayrılmaz parçası olan tıbbi rapor düzenleme yetkisinin tümüyle ortadan kaldırılması hukuka aykırı, keyfi ve vicdan dışıdır. Mesleğimizi icra ederken hiçbir erk tarafından ayrımcılığa tabi tutulmak ve mağdur edilmek istemiyoruz” diye konuştu.

HÜKÜMET MESLEK ODALARINI DİNLEMELİ
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise TBMM’deki CHP grubu olarak meslek odalarının taleplerinin dikkatte alınması için gayret göstereceklerini ifade etti. Torba yasa tasarısı içerisindeki bazı maddelere sert eleştirilerde bulunan Antmen, şunları söyledi: “Kişinin hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmaksızın yani masumiyet kaidesini tamamen tersine çeviren bir şekilde hekimlerin KHK ile görevine son verilen hekimlerin devlet ile ilgili yerlerde çalışamayacak. Yani ben yaptım, işten attım, doktorlukta yapamazsın, sana ekmekte yok, ailene de ekmek yok diyorlar. Kendinden olmayan herkesi ötekileştiren bir mantıkla Türkiye’nin bu şekilde demokratikleştirilmesi mümkün değildir. Şimdi siyasi iktidarın yapması gereken sağlık alanındaki meslek odaları ile oturup kanuna doğru düzgün bir şekil vermesi. Bu yapılmazsa meclisteki tüm haklarımızı kullanacağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA