TARSUS BELEDİYESİ TOPLU KONUTLARINI TANITTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS BELEDİYESİ TOPLU KONUTLARINI TANITTI


 

Tarsus Belediyesi tarafından yapılacak olan toplu konut projesi, düzenlenen törenle tanıtıldı.

Proje kapsamında 8 blokta toplam 472 daire inşa edileceği bildirilirken, kayıtların 5 Kasım 2018 tarihinde Belediye Tesisleri Beyaz evde alınacağı duyuruldu.  Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, belediye tarafından yaptırılacak 472 konutluk toplu konut  projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı ile ilgili belediyeden yapılan açıklamada, halkında yoğun katılım gösterdiği belirtildi. Güncel banka faizlerinin yüksek olduğunu ve halkın mağdur olmaması için bazı önlemler aldıklarını ifade eden Can, bankaları aradan çıkartan bir ödeme planının da tanıtımını yaptı. Peşin ödemelerde yüzde 10 oranında indirim imkanı da sunduklarını belirten Can, ön kayıt bedelinin ise yalnızca 1000 TL olacağının müjdesini verdi. 
“TOPLAMDA 8 BLOKTA 472 KONUT İNŞA EDİLECEK”
Belediye Konutları üç adet zemin+16 katlı, 5 adet zemin+13 katlı toplam 8 adet blok yapılacak olup, bloklardan biri 3+1 (160m2) diğer 7 tanesi 2+1(120)m2’lik dairelerden oluşmaktadır. Bu parseller üzerinde toplam 64 adet 3+1, 388 adet 2+1 daire bulunmaktadır. Yine blokların zemin katlarında daire olarak kullanılacak yerler 85m2 brüt alana sahip ve 2+1 dairelerden oluşmakta olup, toplamda 20 tane zemin kat daire bulunmaktadır. 5 Kasım 2018 tarihinde Belediye tesisleri Beyaz Ev’de kayıtlar alınacak.
“ENGELLİ GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINA ÖNCELİK TANINACAK”
Aşırı talep olması durumunda gazi yakınlarına, engelli evi olmayan vatandaşlara öncelik tanınacağını, ifade eden Can, projede yeşil alanlar, spor tesisleri, çocuk oyun alanları bulunacağını söyledi. Çevre düzenlemesini Tarsus Belediyesi olarak bizzat yapacaklarını söyleyen Can, kurada daire alma hakkı elde edemeyen vatandaşların yatırdıkları ön kayıt bedelini iade edeceklerini de belirterek “Başkan Can, “Müracaat edenlerin içerisinde anne ve babası yada çocuğu engelli olanlara, anne babası yada çocuğu gazi olanlara, emekli olup konut sahibi olmadığını belgeleyenlere, emekli olmayıp konut sahibi olmadığını belgeleyenlere öncelik verilecek, belirlenecek kontenjan oranında kuraya tabi olmayacaklardır. Müracaat formu, ön kayıt sözleşmesi ve elimizdeki broşür bir dosya içerisine konularak vatandaşlarımıza verilecektir” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA