MEZİTLİ’YE YENİ HOBİ BAHÇESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’YE YENİ HOBİ BAHÇESİ


 

Mezitli Belediyesi tarafından yaptırılan, Akdeniz ve Davultepe Mahallelerinin birlikte kullanacağı 5. Etap Hobi Bahçesi açılışı gerçekleştirildi.

Mezitli Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kandak Deresi yanında, Mezitli Cemevi’nin doğusunda yer alan Hobi Bahçesi açılışına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, STK başkanları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Güzel bir havada geçekleşen ve yoğun ilgi gören açılışta, Hobi Bahçesi çıkan bazı ailelerin hemen toprağı işlemeye başladığı görüldü. Açılışa katılanlara ayrıca çorba ikramı da yapıldı.

“VATANDAŞLARIMIZ STRESTEN UZAK TOPRAKLA BÜTÜNLEŞİYORLAR”

Mersin’de Hobi Bahçesi anlayışının çok yeni olduğunu, buna karşın yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Aslında Hobi Bahçeleri, yapıları gereği kentin dışarısında olur. Fakat bizde bu tür anlayış yeni yeni oturduğu için biz ilk etapta kentin merkezi bölgelerine kurmak durumunda kaldık. Ancak zamanla artık kent dışına çıkmaya başlayacaktır. İnsanlarımız alışmaya başladı. Biz insanımızı daha çok şehrin karmaşasından ve stresinden uzaklaştırarak toprakla uğraşmalarını istiyoruz. Buradaki amacımız, domates, biber, patlıcan, salatalık ve fasulye gibi birçok ürünü yetiştirme fırsatı bulan vatandaşlarımızın doğa ile iç içe bir yaşam sürdürmesidir. Burası çok huzurlu bir yer. İnsanlar bitkilerle uğraşmanın yanı sıra kendi yetiştirdiği ürünleri de tüketme fırsatı buluyor. Stres ve şehrin gürültüsünden uzakta adeta toprakla bütünleşiyor. Proje, yoğun ilgi görüp, talep de artınca yeni Hobi Bahçeleri oluşturmaya devam ediyoruz” dedi.

HOBİ BAHÇESİ KOMŞULUKLARI KURDULAR

Hobi Bahçelerinin kendi arasında farklı bir anlayışı olduğuna da dikkat çeken Başkan Tarhan, “Yaptığımız bahçelerde, vatandaşlarımız bir aile gibi oldular. Kendi aralarında Hobi Bahçesi komşulukları kurdular. Birbirleriyle dayanışma içerisindeler ve hatta kısır günleri gibi çeşitli etkinlikler yapıp bizleri de davet ediyorlar. Bu da bizleri mutlu ediyor. İnsanlar kendi balkonlarında ve bahçelerinde toprakla uğraşmayı çok seviyorlar. Bunu göz önünde bulundurduk. Çok fazla toprağa uzak kalmadığımızı düşünsek de aslında farkına varmadan topraktan uzaklaşıyoruz. Hobi Bahçesi projesi de aslında çok önemli bir proje. Vatandaşlarımız burada toprakla buluşuyor. Biz kendilerine elektrik, su başta olmak üzere her türlü imkânı ücretsiz sağlıyoruz. İnsanlarımız mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz" diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA