SİLİFKE’DE ‘KÖPRÜ’ KAVGASI BÜYÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE’DE ‘KÖPRÜ’ KAVGASI BÜYÜYOR!


 

Silifke’de günlerdir süren köprü kavgası giderek büyüyor. Belediye, Atatürk Köprüsü’nün faaliyete geçmesinin üzerine tarihi köprüyü trafiğe kapattı ancak kaymakamlık gelen tepkiler üzerine köprüyü yeniden trafiğe açtı.

SONER AYDIN

CHP’li Silifke Belediyesi’nde usulsüzlük iddiaları ile gündeme köprü kavgası yeni bir boyut kazandı. Belediye, Tarihi Roma Köprüsü’nü koruma altına almak için araç trafiğine kapattı. Köprünün giriş çıkışlarına kamyon koyan belediye, sadece yaya trafiğine izin verdi. Köprünün trafiğe kapatılması ulaşım hakkının engellendiği gerekçesiyle bazı vatandaşların tepkisini çekti. Gelen tepkilerin üzerine Silifke Kaymakamlığı köprünün araç trafiğine açılmasını istedi.

SORUMLULUK KÖPRÜYÜ TRAFİĞE AÇANLARDA

Büyük kamyonlarla trafiğe kapatılan köprü üzeride açıklama yapan belediye avukatı, köprünün tarihi nitelik taşıması ve Göksü Nehri içindeki ayaklarının zaman içinde aşınması nedeniyle alternatif köprü yapımına başlandığını söyledi. Alternatif köprünün 29 Ekim’de tamamlanıp trafiğe açıldığını belirten belediye avukatı, tarihi köprü için karayollarından gelen talep üzerine restorasyon çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. Müze Müdürlüğü yetkililerinin köprüyü tekrar trafiğe açtığını kaydeden belediye avukatı, köprüde yaşanacak bir olumsuzluğun sorumlusunun köprüyü trafiğe açan kişiler olduğunu aktardı.

ERTELENEN AÇILIŞ 6 KASIM’DA

Yapımı tamamlanarak trafiğe açılan Atatürk Köprüsü’nün 29 Ekim’de gerçekleştirilmesi planlanan açılışı Tunceli’den gelen acı haber üzerine iptal edilmişti. Belediye ertelenen açılışı 6 Kasım’da gerçekleştirileceğini açıkladı. Belediyeden yapılan açıklamada, “Silifke Belediyesi’nin en önemli projesi; Göksu Projesi’nin ayağı olan Atatürk Köprüsü’nün, 6 Kasım, saat 19.00’da özel bir törenle açılacak. Ünlü sanatçı Göksel konserinin ve Silifke Modern Halk Dansları gösterisinin yer alacağı etkinliğe, çok sayıda milletvekili ve bürokratın da katılacak” ifadelerine verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA