GELECEĞİN TASARIMLARINDAN ÖDÜLLÜ BAŞLANGIÇ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GELECEĞİN TASARIMLARINDAN ÖDÜLLÜ BAŞLANGIÇ


 

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından 2012 yılından beri düzenlenen “ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması”nın 7.sinde dereceye girenler ödüllerine kavuştu.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) çatısı altında bulunan 8 İhracatçı Birliği’nden biri olan Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından, dokuma kumaş üretiminde tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olacak tasarımcı adayları ve tasarımcılara kendilerini ifade etme şansı vermek amacıyla bu yıl 7.’si düzenlenen ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Ödül Töreni 31 Ekim 2018 tarihinde Adana Müzesi’nde (Eski Milli Mensucat Dokuma Fabrikası) gerçekleşti. 

Final Gecesine Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, sektör temsilcileri ile çok sayıda protokol katıldı.
Muhteşem Final Gecesi’ne katılan davetlileri bekleyen ilk sürpriz, Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin koreografisi ve orkestrası ile düzenlenen özel sunum oldu. 12 adet eserin seslendirildiği ve 10 finalistin 40 kumaşının sahneye taşındığı gece, Adana Eski Milli Mensucat Dokuma Fabrikası’nın büyüleyici atmosferi ile birleşti.
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve ATHİB Yarışma Yürütme Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, kumaşlarımıza ayrı bir renk, ayrı bir duygu ve ayrı bir coşku katmaları için genç tasarımcıları desteklediklerini kaydederek, ‘‘Onlarla beraber büyüyeceğimize inanıyoruz. Bunun için de gençlerimizin önünü açmak, onların fikirlerini ve hayallerini endüstriyel ürüne dönüştürmek için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması kapsamında dereceye giren ve eğitimlerini İtalya’da tamamlayan Arif Kara ve Şenay Aslan ise gecenin bir başka sürprizi oldu. Tasarımcıların lansmanlarının da yapıldığı gecede, dokunan 40 kumaş bu tasarımcıların imzaları ile sahnelendi.
Yarışmada birinciliği Düzlem (Bauhaus) teması ile Berna Süslü, ikinciliği Blue Butterfly teması ile Şansım Televi Boğa ve üçüncülüğü de Mutual Core teması ile Gizem Nur Bağ kazandı.
Finalistler arasında dereceye layık görülen tasarımcılardan, 1.’ye 15.000 TL, 2.’ye 12.000 TL, 3.’ye 9.000 TL para ödülünün yanında, tüm finalistler numune dokuma tezgahı ve Şubat ayında Paris’te düzenlenecek Premiere Vision İstanbul Fuarı’na katılım sağlama hakkı kazandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA