TARTIŞMALI BÖLGEYE SAHİL DÜZENLEMESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARTIŞMALI BÖLGEYE SAHİL DÜZENLEMESİ


 

Mucur dökülmesi ve bir tür hava aracı olan gyrocopter kullanıcılarına sunulmak üzere pist yapılacağı iddiaları ile gündeme gelen Kazanlı sahili için Akdeniz Belediyesi’nin sahil düzenleme projesi hazırlığında olduğu bildirildi.

Mehmet Nabi Batuk

Akdeniz Belediyesi’nin çevre sorunları, kaçak yapılaşma girişimleri ve son olarak gyrocopter pisti yapılacağı iddiaları ile gündeme gelen Kazanlı Mahallesi’ndeki plajı için sahil düzenleme projesi hazırlığında olduğu öğrenildi. 
Aynı zamanda türü yok olma tehlikesi altındaki caretta carettaların yuvalama alanı olan ve yıllardır atıl durumda bırakılan plaj ile ilgili yeni bir sahil düzenleme projesi taslağı hazırlanıp, uygulama ve bütçe işlemleri için Çukurova Kalkınma Ajansı’na (ÇKA) sunulduğu bildirildi. 
Söz konusu proje ile kazanlı plajına yeniden hayat verilmesi amaçlanırken, çalışmalar kent kamuoyunda merak uyandırdı. Önceki yıllarda kentin en önemli turizm alanlarından biri olmasına karşın artan çevre kirliliği sorunları, Kromsan Soda Sanayi’nin faaliyetleri ve çöp depolama çalışmaları nedeniyle unutulan Kazanlı plajı için yapılan proje tasarımının ÇKA tarafından inceleme aşamasında olduğu öğrenildi. 
Belediye birimleri tarafından hazırlanan proje kapsamında; kumul alan korunarak, plajın arka bölümlerine alana uygun malzemelerle birçok sosyal tesis inşa edilecek. Macera parkuru, balon futbolu, skatepark, paintball, ZIP coaster, ZIP line gibi ilginç spor tesislerinin ve restaurantların yer aldığı proje taslağının ÇKA’daki işlemlerin ardından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gideceği ve onay işlemlerinin tamamlanmasının ardından da uygulamaya geçeceği öğrenildi. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA