ESNAF; AKARYAKIT, ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA İNDİRİM İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESNAF; AKARYAKIT, ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA İNDİRİM İSTİYOR


 

Dolar kurundaki artış ile hemen hemen her şeye zam gelmesi ile beli bükülen esnaf, akaryakıt, elektrik ve doğalgazda indirim istiyor.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, döviz kurundaki son dönemlerde yaşanan düşüşe paralel olarak  sanayi ve ticaretin olmazsa olmazı elektrik, doğalgaz ve akaryakıt  fiyatlarında mutlak suretle indirime gidilmesi gerektiğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yaparak, 10 Ağustos’ta ülkemize yönelik gerçekleştirilen ekonomik saldırılar sonucu  döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar sebebiyle esnaf ve sanatkarların üretim maliyetlerindeki bütün girdilerde büyük oranda fiyat artışı yaşandığını vurgulayan Başkan Dinçer; “Ülkemiz ekonomisini çökertemeye çalışan güçlü ekonomilere yönelik verilen bağımsızlık savaşı  hükümetimizce alınan tedbirlerle başarıya ulaşmış,  esnafından tüccarına, tüccarından sanayicisine sergilenen milli duruşla  saldırılar püskürtülmüş ve bunun akabinde döviz kurunda düşüşler yaşanmaya başlamıştır” dedi.
Açıklamasının devamında güçlü ekonomilere karşı bağımsızlık savaşı veren ülkemiz ekonomisine bütün güçleriyle destek olduklarının altını çizen Başkan Dinçer, “Ekonominin temel direği olan esnaf ve sanatkarlarımızın ülkemizin ve kentimizin her köşesinde yürüttükleri ticari faaliyetler ülkemiz için gelir, vergi ve istihdam olarak geri dönmektedir.  Esnaf ve sanatkarlarımızın maliyetlerinin arttığı bu dönemde döviz kurunda yaşanan gerilemeye paralel olarak sanayi ve ticaretin  olmazsa olmazı doğalgaz, elektrik ve akaryakıt ücretlerinde indirime gidilerek, esnaf ve sanatkarların girdi maliyetleri düşürülmelidir. Esnaf ve sanatkara getirilen her destek  ülkemizin daha fazla kalkınmasına ve istihdamına katkı olarak geri dönecektir” diye konuştu. 
Dinçer, “Bunun yanı sıra yerli üretim özendirilmeli, yerli üreticinin üzerindeki yükün azaltılarak yabancılarla rekabet edecek  hale getirilmelidir.  Yerli üretimin üzerindeki maliyetler düşürülüp, yabancı ürünle rekabet edebilir hale getirilmesiyle raflarımız yabancı ürün istilasından kurtulacak ve yerini yerli ürünlere bırakacaktır” şeklinde sözlerini tamamladı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA