MERSİNLİ ROTARYENLER BAKÜ’DE BİR ARAYA GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ ROTARYENLER BAKÜ’DE BİR ARAYA GELİYOR


 

Mersin’de birçok etkinliğe imza atan Toroslar Rotary Derneği, her yıl gerçekleştirdikleri 2430.Bölge Konferansını önümüzdeki yıl Azerbaycan’da gerçekleştirecek.

SONER AYDIN

Mersin Toroslar Rotary Derneği, her yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen 2430.Bölge Konferansının 2019’da Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirileceğini açıkladı. Konferansla ilgili basınla buluşan Toroslar Rotary Derneği Mor Dönem Başkanı Bülent Sağlam, amaçlarının insanlara dokunabilmek, güzel bir gelecek inşa etmelerine katkıda bulunabilmek olduğunu söyledi. 

30 YILDA SAYISIZ PROJE
30 yıl önce kurulan Mersin Toros Rotary Derneği olarak insan sağlığı, eğitim ve toplum geleceği üzerine birçok proje gerçekleştirdiklerini dile getiren Sağlam, “Dönemimizde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen gençleri 14 gün şehrimizde misafir ettik, amacımız insanların hiçbir ayrım yapmaksızın kaynaştırılması barışa sevgiye ihtiyaç duyduğumuz dünyamıza katkı sağlamaktadır. Üyelerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak farklı bakışlarla değerlendirmeler yapabilmek için herkesi açık toplantılarımıza konuk konuşmacılar olarak davet ediyoruz. 30 yıldır Mersin Üniversitesi’nde okuyan gençlere burslar verdik ve bu yıl 12 öğrencimize 10 ay boyunca 500 TL ile eğitimlerine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Eğitim dönemi başlamadan Kazanlı Belediyesi Ortaokulu’nda güreş sporu için antrenman odası, fen bilgisi laboratuarı, mutfak, yemekhane, kıyafet odası yapıldı. Kıyafet odasında her yaş grubuna uygun kıyafetler sergilenerek ihtiyaç sahiplerine ulaşması sağlanmaktadır. Aldım-verdim-kördüm sloganı ile gerçekleştirdiğimiz kıyafet odası projesinde sağ elin verdiğini sol el görmesin özdeyişinden yola çıkılmıştır. Mor menekşeler adını verdiğimiz 12-18 yaş grubundaki sporla uğraşan kızlarımızı teşvik etmek, destek olmak ve ödüllendirmekteyiz ve bugün için öğrencimizi daha ödüllendireceğiz. İnsan sağlığına çok önem veriyoruz ve bu yüzden sespis durumunun yarattığı ölümleri azaltmak için insanlara hijyen eğitimleri vereceğiz. Bu yıl ilk defa guvernörümüzün verdiği görevle kardeş ülke Azerbaycan Bakü’de Mayıs ayında 2430. Bölge Konferansı düzenleyeceğiz” dedi.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA