NÜKLEER KARŞITI MÜCADELE AYM’YE TAŞINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NÜKLEER KARŞITI MÜCADELE AYM’YE TAŞINDI


 

Gülnar’da yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali için verilen ÇED Olumlu Raporu’nun iptal davası Anayasa Mahkemesine (AYM) taşındı.

SONER AYDIN

Mersin’in Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesi’nde yapımına başlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu Raporu’na karşı hukuk mücadelesi sürüyor. Mersin’de başta baro ve çevre dernekleri olmak üzere açılan ÇED iptal davaları İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Yerel mahkemeden sonuç alamayan sivil toplum örgütleri ve bireysel dava açan nükleer karşıtı çevreciler mücadeleyi Anayasa Mahkemesi’ne taşımaya başladı.

“AKKUYU’DA NÜKLEER SANTRAL İSTEMİYORUZ”
Mersin’de yıllardır verdiği çevre mücadelesi ile tanınan Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Derneği (ÇEKSAM) Başkanı Avukat Semra Kabasakal, Akkuyu’ya verilen ÇED Olumlu raporunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaptığını açıkladı. Avukat Kabasakal, “Akkuyu Nükleer Santrali ÇED iptali için Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkımı kullandım. Akkuyu’da Nükleer santral istemiyoruz. Yaptırmayacağız” ifadelerini kullandı.

GÖZLER BARO’DA
Öte yandan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Akkuyu için verilen ÇED Olumlu Raporu’na karşı açtıkları iptal davasının Danıştay tarafından reddedilmesini Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını söylemişti. Yeşilboğaz, “ÇED raporuna karşı baro olarak da, şahsi olarak da dava açtık. Gelinen süreçte, en son Danıştay’a kadar gitti ve Danıştay davamızı reddetti. ÇED raporuna olumlu görüş verdi. Hukuken bunun geçerli olmuş olması, toplum tarafında kabul edilecek anlamına gelmiyor. Mersin Barosu olarak bu kararı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz. Şu andaki hazırlığımız Anayasa Mahkemesi. Anayasamıza göre, herkesin temiz bir çevrede yaşama hakkı var. Nükleer santral bize böyle bir şans tanımıyor” diyerek mücadeleyi Anayasa Mahkemesi’nde sürdüreceklerinin mesajını vermişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA