TRANS KADINLARA CEZAYA TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TRANS KADINLARA CEZAYA TEPKİ


 

Mersin Kadın Platformu, son günlerde trans kadınlara polis veya bekçiler tarafından kabahatler kanunundan ceza yazılmasına tepki gösterdi.

SONER AYDIN

Mersin Kadın Platformu, son günlerde trans kadınlara yönelik baskılarla  ilgili açıklama yaptı.  Özgür Çocuk Parkı’nda düzenlenen açıklamaya SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, HDP Mersin İl Eşbaşkanı Zelal Önen ve platform üyeleri katıldı. Burada platform adına açıklama yapan Günebakan Kadın Derneği Şube Başkanı Zübeyde Akpınar, özellikle trans kadınlar üzerinde artan baskılara dikkat çekti.

“KADINLAR CEZA YAZILDIKTAN SONRA GÜVENLİKSİZ NOKTALARA BIRAKILIYOR”

Kıyafetlerinden dolayı karakola götürülerek ceza yazılan kadınların daha sonra güvenliksiz alanlara bırakılarak yaşamları tehlikeye atıldığını belirten Akpınar, “Kadınların istedikleri saatte, istedikleri yerde dolaşmaları engellenmeye çalışılmakta, yaşam alanlarına, yaşam tarzlarına müdahale edilmektedir. Görevleri kent güvenliğini sağlamak olan kolluk kuvvetleri kadınların güvenle dolaşmaları için ortam yaratmak yerine kadınların özgürlüğünü kısıtlayan müdahalelerde bulunmalarını Mersin Kadın Platformu olarak kınıyoruz” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA