“AVUKATLIK KİMLİĞİ RESMİ KİMLİK HÜKMÜNDEDİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AVUKATLIK KİMLİĞİ RESMİ KİMLİK HÜKMÜNDEDİR”


 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Barosu’na kayıtlı bir avukatın, avukat kimlik kartıyla birlikte para çekmek için gittiği bir bankada, banka personeli tarafından ‘banka işlemlerinde avukatlık kimliği geçersiz’ diyerek banka işlemini gerçekleştirmeyip, avukatı mağdur etmesini kınadı.

“AVUKATLARIMIZ MAĞDUR EDİLMEMELİ”

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Yeşilboğaz, “Avukatlık kimliği, 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu 9. maddesi ile 13. maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Avukatlık Kanunu’nun 9.maddesi ile Avukatlık Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair 5043 sayılı Kanun’un 1. Maddesi gerekçesine bakıldığında da, avukat kimliklerinin tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından resmi kimlik olarak kabul edileceği hususuna açıklık getirmek olduğu anlaşılmaktadır. Yani avukat kimliklerinin tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından,  resmi kimlik olarak kabul edileceği yönünde emredici düzenleme getirilmiştir. Avukat kimlikleri, tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilecek resmi kimlik hükmündedir.
Kamu kurum niteliğindeki meslek kuruluşu olan Türkiye Barolar Birliği tarafından üyelerine verilen avukat kimliğinin resmi niteliğe sahip olduğu ve meslek mensubunu tanıtması açısından yurt çapında geçerli olduğu, Avukatlık Kanunu’nda belirtilmiştir” ifadesini kullandı.

BANKA İTİRAZ SONUCU KİMLİĞİ TANIDI
Bankadan Baro’ya gönderilen açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Bankamıza para çekmek için gelen Mersin Barosu’na kayıtlı avukat müşterimize, bankada yeni işe başlayan personel arkadaşımız sehven avukat kimliği ile para ödenmeyeceği hususunu bildirerek, ödeme yapmamıştır. Gerekli araştırmalar yapılarak, avukat kimlik kartıyla ödeme yapılacağı hususu tüm personelimize bildirilmiş olup, hiçbir avukatın mağdur edilmeyeceği hususunu bilgilerinize sunarız.”
Yeşilboğaz da açıklamasında, “Bu nedenle, Türkiye’deki tüm resmi ve özel kuruluşlarda görevli olan yöneticilerin bu konudaki hassasiyetimize karşı duyarlı olmalarını talep ederek; tüm çalışanların avukatlık kimliğimizin hukuken resmi kimlik yerine geçtiği konusunda bilgilendirilmelidir, avukatlarımız mağdur edilmemelidir” çağrısı yaptı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA