TÜRK ŞİRKETLERİ, AKKUYU İÇİN CİDDİ REKABET İÇİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRK ŞİRKETLERİ, AKKUYU İÇİN CİDDİ REKABET İÇİNDE


 

Akkuyu Nükleer A.Ş. yetkilisi Oleg Menar, Türk şirketlerin Mersin’de inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’yle ilgili sözleşmeler için ciddi şekilde rekabet ettiklerini söyledi.

Haber Merkezi 

'Strana Rosatom' gazetesine demeç veren Menar, Türk şirketlerin Akkuyu'daki sözleşmeleri alabilmek için yüksek rekabet içinde hareket olduğunu belirtti.

“YÜZDE 85'İ TÜRKLER OLACAK”
Akkuyu'daki inşaat sahasında 500-600 kişi çalıştığını ve bunların yaklaşık 400'ünün Türk olduğunu kaydeden Menar, "Türk çalışanların bir kısmı bugün itibarıyla sayıları 10'ları bulan yerel yüklenici şirketlerden. 2023 yılında tamamlanması planlanan inşaat faaliyetlerinin en yoğun döneminde sahada çalışanların yaklaşık yüzde 85'i Türk uzmanlar olacak" dedi.

“TÜRKLER ARTIK SORUNLARI KENDİLERİ ÇÖZÜYOR”
Türk şirketlerinin Akkuyu'nun inşasında yer alabilmek için ciddi rekabet içinde olduğunun altını çizen Menar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üç yıldır devam eden yoğun çalışmalarda Türk uzmanların oranı belirgin şekilde arttı. Başlangıç aşamasında eğitim için çok fazla zaman ayırırken bugün partnerlerimiz sorunların büyük bölümünü kendileri çözüyor ve proje dokümanlarımızın gereklerini yerine getiriyor."
Menar, Türk çalışanların disiplininin ve sorumluluk bilincinin kendisini etkilediğini belirtti.

“ALTYAPI 2019'DA TAMAMLANACAK”
Akkuyu'nun inşaat planı hakkında da bilgi veren Menar, şu ifadeleri kullandı: "2019'da Akkuyu'nun altyapısı tamamlanacak, yardımcı binalar ve yapılar inşa edilecek, inşaat için sabit enerji, normal yollar, kanalizasyon, yangın söndürme sistemi temin edilecek." 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA