AFETZEDE ÇİFTÇİNİN BORCU ERTELENSİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AFETZEDE ÇİFTÇİNİN BORCU ERTELENSİN!


 

Mersin’de etkili olan kasırgadan sonra Adanalıoğlu-Kazanlı bölgesinde ki üreticileri de ziyaret eden Mersin HDP Milletvekili Rıdvan Turan, ziyareti sırasında burada yaşayan üreticilerimizin kasırgadan etkilenen arazi ve seralarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Etkili olan kasırgadan doğan zararların karşılanması için TBMM tarım komisyonuna durumu ileten Rıdvan Turan aynı zamanda, yaşanan felaket ile ilgilide TBMM’ye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

BORÇLAR ERTELENSİN

Sağanak ve fırtınanın, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı ve Adanalıoğlu mahallelerindeki domates ve biber seralarında büyük hasara neden olduğuna dikkat çeken Turan, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Fırtına yaklaşık 100 dönüm üzerine kurulu domates ve biber seralarını kullanılamaz hale getirdi. Fırtına nedeni ile sera çatıları çökerken, kaplamalar etrafa saçıldı. Bölgede mağdur olan çiftçiler, Mersin Milletvekili olarak kendilerini ziyaretimizde mağduriyetlerini, ‘perişan olduk, büyük bir felaket geçirdik, borcumuz çok devletimizden borçlarımızın ertelenmesini ve desteklerini bekliyoruz’ şeklinde ifade ettiler.

YARDIM VAR MI?

Buna göre; Fırtınadan etkilenen çiftçilerin zararlarını tanzim etmeyi düşünüyor musunuz?

Büyük borç yükü altında üretim yapan ve fırtınadan olumsuz etkilenen çiftçilerin borçlarını ertelemek için bir çalışmanız var mıdır?

Geçen yıllarda aynı şekilde etkilenen çiftçilere devlet tarafından zararı karşılamayacak şekilde dönüm başına 50 TL gibi bir yardım yapılmıştı. Bu sene ki devletin yardım yöntemi aynı şekilde mi olacaktır?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA