ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ: “ZAMLARLA BAŞA ÇIKAMIYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ: “ZAMLARLA BAŞA ÇIKAMIYORUZ”


 

Çağ Üniversitesi öğrencileri, okullarında artan yemekhane fiyatlarına dikkat çekerek zamların geri çekilmesini istedi.

Mersin - Adana otoyolu arasında öğrenim veren vakıf üniversitesi olan Çağ Üniversitesi öğrencileri, yemekhane fiyatlarına ilişkin change.org’dan imza kampanyası başlattı. Kısa sürede 1000’in üzerinde öğrencinin destek verdiği bu kampanyada vakıf üniversitelerindeki yemekhane fiyatlarının devlet üniversitelerindeki fiyatlara çekilmesi isteniyor.

Evrensel Gazetesi’nin haberine göre; öğrenciler yemekhane fiyatlarının 15 liradan başladığını ve 20 liraya kadar yükseldiğini dile getirirken yemekhanenin fiziksel yetersizliği yüzünden çoğu öğrencinin yer bulamayarak okul içerisindeki kafelerde yemek yemek zorunda kaldığını ve bu durumun bütçelerini oldukça zorladığını dile getirdi. 
Her sene zam yapıldığını ancak bu seneki zamların önceki yıllardan daha fazla olduğunu dile getiren öğrenciler salı günü üniversite içerisinde de seslerini duyurmak için bir araya geleceklerini söylediler.   

“FİYATLAR DEVLET ÜNİVERSİTESİNDEKİ GİBİ OLSUN”
Hukuk fakültesinde okuyan bir öğrenci, “Okulumuz tarafından bize sunulan yemek fiyatlarının standart bir öğrencinin haftalık harçlığının yetemeyeceği kadar yüksek olduğu ve sunulan yemeklerin fiyat-lezzet açısından yetersiz olduğunu belirtip fiyatların düşürülmesi konusunda gereğinin yapılmasını isterim.” dedi. 
Bir başka Hukuk öğrencisi de “Fiyatların 25 kuruş 50 kuruş düşmesini değil devlet üniversitelerindeki gibi olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden biri de okuldaki yemek fiyatlarının abartılı olduğunu söyleyerek “Mersin’de en lüks mekanlar bile bu kadar pahalı değilken, öğrencilerin yemeklerinin bu kadar pahalı olması üzücü” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN ÇOĞUNUN MADDİ DURUMU İYİ DEĞİL”
İngilizce Öğretmenliği Bölümünde okuyan bir başka öğrenci de “Özelde okuyor olabiliriz ama herkesin maddi durumu çok iyi değil ve fiyatların bu şekilde olması okulumuzdaki öğrencilerin çoğunluğunu rahatsız ediyor” dedi. Hazırlık Fakültesi öğrencisi olan Zeynel de yemeğin zorunlu bir ihtiyaç olduğu için fiyatlardaki pahalılığın firma tarafından fırsat olarak değerlendirildiğini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA