“YOL VARKEN VAZGEÇİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YOL VARKEN VAZGEÇİN”


 

Mezitli İlçesi Tece ve Çeşmeli mahallelerindeki tarım alanlarının çevre planlarında yapılaşmaya açıldığını öne süren Mimarlar Odası Üst Kurul Delegesi Abdullah Yılmaz, duruma tepki göstererek, “Yol varken pisliğinizi temizleyin” çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Mimarlar Odası Üst Kurul Delegesi Abdullah Yılmaz, Mezitli İlçesi Tece ve Çeşmeli Mahallelerinde yer alan tarım alanlarının çevre düzeni ile nazım imar planlarında konut dışı kentsel çalışma alanı ve sanayi depolama alanı olarak işaretlendiğini öne sürerek duyarlılık çağrısı yaptı. Plan çalışmalarının mahallelilerin haberi olmadan yapıldığını ifade eden Yılmaz, duruma tepki gösteren mahallelilerin ise yetkiler tarafından dikkate alınmadığını ifade etti. Duruma tepki gösteren Yılmaz, “Utanın, günahtır, yazıktır; bu kente, bu kentin çiftçisine, tarım alanlarına. Adama sorarlar1/100 bin ölçekli revizyon çevre planını büyükşehir yapmadı mı? Şimdi sanki insanımızla alay eder gibi söylemlerle ayıbınızı kapatmaya çalışıyorsunuz. Bu kentteki tarım alanlarına verdiğiniz zarar, her zaman kâbusunuz olacak, her kesilen ağacın, feryadını duyacaksınız. Yol varken pisliğinizi temizleyin”.

“ALAY EDER GİBİ SÖYLEMLERLE AYIBINIZI KAPATMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ”
Yıllardır korunan nadide tarım alanlarının yok olacağı uyarısı yapan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sert sözlerle yüklenerek “Yol varken pisliğinizi temizleyin” çağrısı yaptı. Büyükşehir görevlilerinin çalışmaya tepki gösteren mahallelilerin taleplerini görmezden geldiğini ifade Yılmaz, duyarlılık çağrısı yaparak “Haberi olup ta yetkililere çıkışan, hakkını arayan çiftçilere; yetkililerce ‘ne yapalım üst ölçekli 1/100 bin ölçekli revizyon çevre planında da böyle işaretlenmiş, biz mecburen alt ölçekli 1/5 bin ölçekli revizyon nazım imar planında üst ölçekli plana uymak zorundaydık’ diye masal anlatılıyor, insanlar kandırılıyor. Utanın, günahtır, yazıktır; bu kente, bu kentin çiftçisine, tarım alanlarına. Adama sorarlar1/100 bin ölçekli revizyon çevre planını büyükşehir yapmadı mı? O planda tarım alanları, balık çiftlikleri, yerleşime açılacak alanlar, tarım alanlarının yerine sanayi, depolama, konut dışı kentsel çalışma alanları işaretlenmedi mi? Siz belediye başkanları, meclis üyeleri oy birliği ile evet diyerek büyükşehir belediye meclisinden geçirmediniz mi? Şimdi sanki insanımızla alay eder gibi söylemlerle ayıbınızı kapatmaya çalışıyorsunuz. Bu kentteki tarım alanlarına verdiğiniz zarar, her zaman kâbusunuz olacak, her kesilen ağacın, feryadını duyacaksınız. Yol varken pisliğinizi temizleyin.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA