STADYUMDA YIKIM İLE ORTAYA ÇIKAN TOZLAR ZEHİRLİ Mİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

STADYUMDA YIKIM İLE ORTAYA ÇIKAN TOZLAR ZEHİRLİ Mİ?


 

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Millet Meclisi olması için yıkımına başlanan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda yaşana çevresel kirliliğin önüne geçilebilmesi için önlemler alınıp alınmadığını Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ilettiği soru önergesi ile sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Turan, “1951 yılında yapımı tamamlanan, Mersin kent belleğine dair önemli kamusal yapılardan birisi olan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yıkım faaliyeti geçtiğimiz haftalarda başladı ve şu an sürüyor. Yıkım faaliyeti esnasında çevreye yoğun biçimde tozun yayıldığı tarafımızca gözlenmiştir. Tüm eski binalarda olduğu gibi yıkılmakta olan stadyumdan da çevreye yayılan tozun asbest içerip içermediği önemli bir sorun olarak durmaktadır. 

YAPIMINDA ASBEST KULLANILDIYSA, BÖLGE RİSK ALTINDA!
Bilindiği gibi asbest binalarda özellikle izolasyon işlerinde çok uzun yıllar boyunca kullanılmış bir mineraldir. Asbestli yapı ürünlerinin üretim ve kullanımı 2010 yılından bu yana ülkemizde yasaktır. Ancak 2010 öncesi yapılarda asbestli ürünlerin kullanılmış olması, özellikle de kentsel dönüşümle yıkılan yapıların atıklarıyla asbest liflerinin çevreye dağılması, gelecek 20 yıl içinde önemli bir çevre ve sağlık sorunuyla karşı karşıya kalmamıza sebep olabilir. Bilindiği gibi asbest liflerinin solunum ve sindirim yoluyla insan bünyesine girmesiyle birlikte başta akciğer kanseri olmak üzere, gırtlak ve sindirim sistemi kanserlerine yol açmaktadır.
Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda eğer asbest kullanılmışsa, asbest uzaklaştırılmadan stadyum yıkıldığı zaman çevreye ciddi miktarda yayılacak, bu durum o bölgede yaşayanlar, o bölgeyi güzergah olarak kullananlar ve yıkım faaliyetinde çalışan işçiler için ciddi bir risk oluşturacaktır” dedi.

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR
Bu çerçevede Milletvekili Turan şu sorulara yanıt istedi; “Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yıkımı öncesinde asbest kontrolü yapılmış mıdır? Eğer yapılmış ise hangi akredite kurum tarafından bu kontroller yapılmıştır? Yıkım alanında düzenli ortam ölçümleri yapılmakta mıdır? Yapılan ölçümlerde asbeste rastlanmış mıdır? Eğer rastlanmış ise Asbest yönetmeliğine uygun önlemler alınmış mıdır? Bölge karantinaya alınmış mıdır? Çalışanların uygun ekipman ve donanımla çalışmaları sağlanmakta mıdır?”.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA