5 ŞİRKET 10 TESİS KURACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

5 ŞİRKET 10 TESİS KURACAK


 

Aydıncık’ta 5 şirket tarafından yapılması planlanan balık çiftlikleri için hazırlanan ve son şekli verilen ÇED Raporları, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulundu ve nihai kabul edildi.

SONER AYDIN

Balık çiftliği şirketlerinin yeni hedefi olan Mersin’in Aydıncık İlçesi Yenikaş Mahallesi Soğuksu Mevkii açıklarında kurulması planlanan balık çiftlikleri için sona gelindi. Çiftlikler için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulundu ve nihai kabul edildi. Raporlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığında on iş günü görüşe açılacak. Sonrasında ise eksiklikler giderilerek rapor Bakanlığa sunulacak. Raporu inceleyen Bakanlık ÇED Olumsuz Kararı ya da ÇED Olumlu kararı verecek. Balık çiftliklerinin Mersin sahillerinde yoğunlaşması üzerine, çiftliklerin kıyıdan uzaklığı tartışılmaya başlanmış ve çiftliklerin sahile 2 bin 950 metre mesafede olacağı duyurulmuştu. Firmaların bakanlığa sunduğu ÇED raporları incelendiğinde, çiftliklerin kıyıya mesafesini değil, çiftliklere en yakın konut alanlarına mesafesinin anlatıldığı rakamlara yer verildiği görülüyor.

5 ŞİRKET 10 TESİS KURACAK

Bölgede, Agromey Gıda ve Yem San. Tic. A.Ş. 2, Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi İhracat İthalat ve Ticaret A.Ş. 3, MM Marin İnş. Tur. Denizcilik Su Ürünleri Paz. A.Ş. 2, Turan Turizm İnş. San. ve Tic. A.Ş. 2 ve Gündoğdu Su Ürünleri Üretim ve Paz. San. ve Tic. A.Ş. tarafından 1 adet olmak üzere toplam 10 tesis kurulacak.

19 MİLYON TON ÜRETİM YAPILACAK

Aydıncık Soğuksu Mevkii açıklarında kurulacak projelerde yaklaşık 19 milyon ton çipura ve levrek türü balıklar üretimi yapılacak. Proje alanı, deniz yüzeyi olduğundan mülkiyeti devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. ÇED sürecinin tamamlanmasından sonra Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden kiralama yapılacak. Kiralama yapılacak projelerin toplam bedeli ise 155 milyon TL.

ÇED RAPORLARI TEK ELDEN

Aydıncıkta son noktaya gelinen balık çiftlikleri için hazırlanan ÇED Raporların ise tek elden çıkması gözlerden kaçmadı. Bölgede çiftlik kuracak 5 şirket de Sistem Mühendislik Dan. Eml. Nak. Tur. Mad. Orm. İth. İhr. San. ve tic. Ltd. Şti. aracılığıyla ÇED raporu hazırlattı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA