“HAVALİMANI, ANTALYA YOLU CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE KALDI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HAVALİMANI, ANTALYA YOLU CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE KALDI”


 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Mersin’de durduğu, işçi çıkartıldığı haberleri gelen havalimanı, Antalya yolu gibi kamu yatırımları için kurtuluş yolu olarak cumhurbaşkanlığı sistemini gösterdi.

Mehmet Nabi Batuk

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum beraberinde AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ile birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Mersin’e geldi. İlk olarak Tunceli’nin Nazımiye ilçesi Sarıbudak Mahallesi bölgesinde operasyon dönüşü olumsuz hava şartları nedeniyle şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Ferruh Dikmen ile Asım Türkel’in ailelerine taziye ziyaretinde bulunan Kurum, daha sonra sırasıyla Mersin Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası, AKP İl Başkanlığı ve Şehir Hastanesi’ni ziyaret etti. AKP Mersin İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda partililerine seslenen Kurum, özellikle işçi çıkartıldığı, işlerin yavaşladığı haberleri gelen büyük kamu yatırımlarının Cumhurbaşkanlığı Sistemi sayesinde aksamadan devam edeceğini söyledi. Kurum, “Biz ekonomik bir savaş ile karşı karşıyayız ama bu söylediğim projelerin hiçbiri durmayacak, tüm projelerimizi Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gerektirdiği pratiklikle de sahada uyguluyor olacağız” dedi.

“MERSİN’DE GÖRDÜKLERİMİZ BİZİ ÜZDÜ”
Mersin’in Türkiye’nin en büyük limanına sahip olduğu sanayi, turizm, kültür şehri olduğunu belirten Kurum, kentin sahip olduğu büyüklüğe yakışır bir yapılaşmanın olmadığını söyledi. Kenti havadan ve yerden incelediğini ifade eden Kurum, kentteki yapılaşmanın yanlış bir yöne doğru gittiğini belirterek şunları söyledi: “Burada kuzey ve güney rüzgârını kesen, sahildeki sitelerin dışında hiçbir ilişkisi olmayan bir yapılaşma söz konusu. Bunu hem yerde hem de havada açık bir şekilde gördük. Bu yaratılan durum bugünkü yerel yönetimlerin hatası değildir belki ama geçmişten gelen bir süreçte yapılaşmalar maalesef bu şekilde olmuş. Sadece buda değil dere güzergâhları üzerinde ve gecekondu alanlarında çarpık kentleşme mevcut. Mersin’de gördüklerimiz bizi üzdü.” 

“MİLLET BAHÇESİNDE SOSYAL TESİSLERDE OLACAK”
Yıkımı sürdürülen Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yerine yapılacak olan Millet Bahçesi Projesine de değinen Kurum, deniz kenarında yer alan 63 dönümlük hazine arazisini de projeye dahil ettiklerini açıklayarak şöyle konuştu: “Eski stadyumun bulunduğu yaklaşık 50 dönümlük bir alanda çalışmalarımız olacak ama son olarak deniz tarafında 63 dönümlük alanı da projemize ekledik. Toplamda yaklaşık 110 dönümlük, herkesin gidebildiği, dolaşabildiği, denizin kenarında millet kıraathanesi olan, sosyal tesisleri olan bir projeyi de eklemiş olduk. Mersinimiz 110 dönümlük bir millet bahçesine ve sosyal donatı alanlarına kavuşuyor olacak. Toplu konut idaresi gerekli çalışmaları büyük bir hızla yapıyor.” 

“2/B ARAZİLERİNDE DEĞERLEME SORUNLARI VAR”
Mersin’de 2/B arazilerle ilgili birçok problem yaşandığını ve çok sayıda şikâyet aldıklarını ifade eden Kurum, “İşlemlerde değerleme farklılıkları ve bu değerlemeden kaynaklı yaşanan mağduriyetleri bize iletiliyor.  Bununla ilgili de milli emlak genel müdürlüğümüz, gelip bizar burada bu çalışmaları yapacak sahada rayicilerin dışında bir değerleme varsa eğer bu değerlemeleri düzeltip bu arazileri vatandaşımızın ve halkımızın kullanımına açma noktasında projelerimizi yürüteceğiz” dedi. 

TARİHİ ALANLAR ATIL DURUMDA İTİRAFI
Mersin’in sahip olduğu tarihi ve kültürel alanların atıl durumda bırakıldığını itiraf eden Kurum, “Mersin bir turizm şehri yapacak 10 kilometrelik kazanlı sahil şeridi turizm ve teşvik bölgesi olarak ilan edildi. Bu alanda da Turizm teşvikleri yapılacak, bizim Alanya ve Antalya’da gördüğümüz tesislerin bir benzerini burada inşa ediyor olacağız. Bu sayede hem tarihi yapılarımız öne çıkacak hem de niteliği daha fazla olan otellerimizin buraya gelmesi sağlanacak. Bu program turizm alanında kente büyük katkılar sağlayacaktır” diye konuştu. 

“KAMU PROJELERİNİ CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ KURTARACAK”
Öte yandan Mersin’de devam eden kamu yatırımlarını değerlendiren Kurum, işlerin durduğu, işçi çıkartıldığı haberleri gelen birçok kamu projesinin durmayacağını belirterek şunları söyledi: “Biz ekonomik bir savaş ile karşı karşıyayız ama bu söylediğim projelerin hiçbiri durmayacak, tüm projelerimizi Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gerektirdiği pratiklikle de sahada uyguluyor olacağız. Bizim tasarrufumuz büyük projelere olmayacak. Bizim tasarrufumuz gereksiz gördüğümüz yapılmasına ihtiyaç olunmayan işlerde tasarruf yapacağız. Diğer işlerde yolumuza en başta olduğu gibi kararlılıkla devam edeceğiz. Milletimizin vatandaşımızın ihtiyacı noktasında gönül belediyeciliği noktasında tevazzü içerisinde bu işlerin hepsini yapıyor olacağız.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA