CHP’DEN COŞKULU ALTERNATİF KUTLAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN COŞKULU ALTERNATİF KUTLAMA


 

Mersin’de CHP tarafından gerçekleştirilen alternatif 29 Ekim kutlama töreninde coşku dolu anlar yaşandı.

SONER AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı, bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle birlikte alternatif bir kutlama yaptı. Atatürk Evi önünde toplanan CHP Mersin milletvekilleri, belediye başkanları ile-ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili, İzmir Marşı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. CHP’liler, Cumhuriyet Meydanı’nda aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin de bulunduğu grupla birleşti. Alternatif kutlamada, CHP İl Başkanı Adil Aktay ve0 dernek başkanları Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Aktay, Cumhuriyetin 91. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkunu yaşadıklarını belirterek, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

“CUMHURİYET BAĞIMSIZLIKTIR”
29 Ekim’in, ülkesini işgalcilerden temizleyen onurlu bir halkın bağımsızlığını ve egemenliğini bütün dünyaya ilan ettiği bir gün olduğunu vurgulayan Aktay, “‘Bundan böyle saraylara da emperyalistlere de boyun eğmeyeceğiz’ diyenlerin günüdür, bugün. Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyet, egemenliğin kayıtsız şartsız halkta olduğu, halkın iradesinin üzerinde başka bir iradenin tanınmadığı sistemdir. Temelleri Samsun’da, Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta ve Ankara’da millet iradesiyle atılmıştır. Cumhuriyet bağımsızlıktır. Tarımıyla, ekonomisiyle, ticaretiyle kendi kendine yetmesidir. Emperyalist güçlere boyun eğmeden, bağımsız bir siyaset izleyebilmektir. Siyaset özgürlüktür. Saraylara ve saraylılara kulluğun bitmesi, he yurttaşın eşit olmasıdır. Cumhuriyet laikliktir, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Cumhuriyet kadının ve erkeğin eşit olduğunun kabulü ve güvencesidir. Cumhuriyet kimsizlerin kimsesidir. Maalesef bugün Cumhuriyetimizin bu değerlerini kavramaktan aciz bir iktidarla karşı karşıyayız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA