KAZANLI’DA BİR GARİP TARTIŞMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAZANLI’DA BİR GARİP TARTIŞMA!


 

Akdeniz Belediyesi’ne bağlı ekiplerin Kazanlı Sahiline mucur dökmesinin ardından başlayan pist tartışması büyüyor. Akdeniz Belediyesi’nden, “Alanda hiçbir projemiz yok” açıklaması gelirken, vatandaşlar alanda havacılar için bir park kurulacağını öne sürdü.

Mehmet Nabi Batuk

Akdeniz Belediyesi’nin Kazanlı Mahallesi’nde sahil kesiminde 10820 ada 4 pafta, 4640 nolu parsel üzerindeki alanı temizleyip, üzerine dolgu malzemesi dökmesi mahalleyi ayağa kaldırdı. Mahalleliler türü yok olma tehlikesi altında bulunan caretta carettaların yuvalama alanı ve birinci derecede doğal sit alanına bir pist inşa edilmeye çalışıldığını öne sürerek mücadele başlattı.

Akdeniz Belediyesi ise dolgu ve temizlik işlemlerinin yol çalışmaları kapsamında yapıldığını belirterek, bir tür hava aracı olan gyrocopter üreticilerinden de farklı bir iddia ortaya atıldı. Gazetemize bilgi veren Gyrocopter üreticisi Burcu Aydemir, alana belediye tarafından herkesin kullanımına açık bir hava parkı yapılacağını öne sürerken, pist alanının denizden 200 metre uzaklıkta olduğunu ve caretta carettaların yaşam alanlarını etkilemeyeceğini savundu.

SÖZ KONUSU ALAN ‘FAALİYET TAMPON BÖLGE’DE YER ALIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Adana 7. Bölge Müdürlüğü’nden elde edilen bilgiye göre üzerine dolgu malzemesi dökülen alanın Deniz Kaplumbağaları’nın Korunması 2009/10 Genelgesi’ne göre ‘Faaliyet Tampon Bölge’de yer aldığı bildirildi. Bölge müdürlüğü ayrıca ilgili yazısında bölgede yapılacak inşaat çalışmalarına sınırlamalar getirerek; aydınlatma ve gürültülü uyarısı yaptı. Müdürlük ilgili yazısında çalışmalarda şu hususlara dikkat edilmesini istedi: “İnşaat çalışmaları üreme mevsimi (1 Mayıs – 30 Eylül) boyunca sadece gün ışığında yapılacak, geceleri inşaat çalışmaları yasaklanacaktır. Birinci Koruma Bölgesi’nden görülecek şekilde karayolu kenarında ve otoparklarda motorlu araçların farlarından çıkan ışıkları engellemek için gereken peyzaj düzenlemeleri ilgili idareler tarafından yapılacak ve denetlenmesi suretiyle ışıkların perdelenmesi sağlanacaktır. Tesislerde ışıklandırma asgari seviyede tutulacak, ışık kaynağının kumsaldan görülmemesini sağlamak ve kumsalın aydınlanmasını önlemek için dış ışıkların yerden itibaren yüksekliği 1,5 metreden fazla olmayacaktır. Ancak, can ve mal güvenliği açıosında zorunlu hallerde izne bağlı ve geçici olarak yükseltilebilir. Bu durumlarda gerekli perdeleme işlemlerinin yapılması zorunludur. İç ışıklandırma ise, mevcut veya yapılacak tüm yapılaşmalarda, yapıların kumsaldan görünebilen bölümlerinde ışığın sızmasını önleyici tedbirler alınacaktır.”

“AKDENİZ BELEDİYESİ BÖYLE BİR PROJEMİZ YOK”

Mahallede artan pist gerginliğe rağmen Akdeniz Belediyesi’nden bölgeyle ilgili hiçbir proje çalışmasının olmadığı açıklandı. Bölgede sahil yoluna ilişkin bir çalışmanın yapıldığını belirten yetkililer İlçe belediyesi olarak farklı bir projelerinin olmadığı bilgisini verdi.

“4 KURUMDAN RESMİ OLURUMUZ VAR”

Akdeniz Belediyesi yetkililerinin aksine ortaya farklı bir iddia atan gyrocopter üreticisi Burcu Aydemir bölgenin herkesin kullanımına açık bir hava parkına dönüştürüleceğini söyledi: Alanın altında çöplük olduğunu ve yakınında bir aile çay bahçesi bulunduğunu ifade eden Gyrocopter Üreticisi Burcu Aydemir, “Alanın deniz ile arasında yaklaşık 200 metrelik bir mesafe var. Pist alanı yola çok yakın bir noktada bulunuyor. Dolayısıyla bu bölgenin caretta carettalarla hiçbir ilgisi yok. Bizim 4 kurumdan resmi olurumuz var. Bu pistin yanında devasa bir çay bahçesi kuruldu. Şimdi tek sorunları belediye buraya bizim için izin verdi size nasıl yapıyor olayıdır.   Ben Mersinliyim ve bu kentte tescilimi alarak gyrocopter üretiyorum. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya Mersin’in adını Gyrocopter olarak duyuruyorum. Bu alanın mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne aittir. Orası da pist yapımı için çok uygun bir alan olduğu için Akdeniz Belediyesine bağlı ekipler o alanı temizledi” dedi.

“YASAL OLARAK O BÖLGE HERKESİN KULLANIM ALANI”

Söz konusu alanda İlçe belediyesi tarafından tüm kamunun kullanımına açık bir havaparkı inşa edileceğini söyleyen Aydemir, “Biz o pist alanında belediyeden aldığımız izin ile gyrocopter uçuracağız. Hava araçlarımız ile orada denemeler yapacağız. Akdeniz Belediyesi de orada model araçlarla bazı çalışmalar yapacak. Orası bir hava parkı için bir merkez haline getirilecek. Ancak mahalleliler bu bölgenin bize peşkeş çekildiğini düşündükleri için bu projeyi istemiyor. Ancak böyle bir şey yok ve burası belediyenin bir parkıdır. Yasal olarak o bölge herkesin kullanım alanıdır.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA