“MEHMETÇİĞİN UYKU TULUMLARI HİLELİ VE SAHTE” İDDİASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MEHMETÇİĞİN UYKU TULUMLARI HİLELİ VE SAHTE” İDDİASI!


 

Mersinli iki Mehmetçiğin Tunceli’de -5 derecede donarak şehit düşmesinin ardından, gözler askeri alım şartnamesine göre -40 dereceye dayanması gereken uyku tulumlarına çevirdi. Yeterliliği bulunmadığı iddia edilen mevcut uyku tulumlarının sahte raporlarla askeriyeye teslim edildiği yönünde şok bir i

Dipdalga.com adlı haber sitesine göre; Tunceli kırsalında terörle mücadele çalışması esnasında hava sıcaklığının -5 dereceye düşmesi üzerine Mersinli iki Mehmetçiğin donarak şehit düşmesi sonrası şok bir iddia ortaya atıldı.

Emekli bir asker ve Yolsuzlukla Mücadele Derneği kurucu başkanı siyasetçi Tevfik Diker, Mehmetçiğe teslim edilen ve -40 dereceye kadar askeri koruyacak şekilde olması gereken uyku tulumlarının, askeri alım şartnamesine uymadığı ve ‘sahte’ olduğu yönünde kendisine ulaşan çok ciddi bir iddiayı gündeme taşıdı.

“ŞARTNAMEYİ YÜZDE 30 KARŞILIYOR, HİLELİDİR, SAVCILIK DERHAL EL KOYMALIDIR!.”

İki askerin şehit düştüğü vakada görüntülenen uyku tulumlarının kaybedilmemesi ve bilirkişi incelemesi amacıyla korumaya alınmasını isteyerek Tunceli’deki askeri ve sivil savcıları göreve davet eden Tevfik Diker, askeri ihalelere giren Murat Uz isimli tedarikçi bir vatandaştan kendisine ulaşan şu mesajı paylaştı: “Selamlar -40 dereye dayanıklı uyku tulumu ihalesine girdim. 650 bin TL’lik ihale firmamızda kaldı. Sözleşmeyi yaptık. 15 bin adet uyku tulumunu Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edecektim. Aylarca uğraşmamıza rağmen şartnamede istenilen uygunluk sağlanamadı. Daha önce bu ihale ile ilgili uyku tulumu kumaşını yaparak teslim edildiğini çeşitli araştırmalar yaparak ön çalışma yaptık. Şartnamenin tüm değerlerini sağlayacak kumaşı temin etmeden işe başlamadım. Kumaş hariç tüm kullanılan malzemeler temin edildi. Test sonuçları alındı. Sadece kumaş ile ilgili şartnamenin sağlanması gerekiyordu. Çeşitli yerlerde. Numune yaptırdık son çalışmalarda yüzde 70 civarında şartname sağlandı. Şartnamenin tamamen yüzde yüz sağlanması imkanı olmadığı anlaşıldı. Geçen yıllarda teslim edilen uyku tulumu numunesini mühürlü olarak teslim ettiler. En son bu numuneyi yetkili test laboratuvarında test yaptırdım. Şartnameyi yüzde otuz sağladı.  Sonuç, teslim edilen uyku tulumları sahtedir”

“SAHTE RAPORLAR İLE TESLİM EDİLİYOR!”

Konuya ilişkin kendilerinin de taraf olduğu bir davanın halen Ankara’da görülmeye devam ettiğini kaydeden Murat Uz isimli vatandaş, Tevfik Diker’e gönderdiği mesajında, devamla şu ifadelere yer verdi: “Bu uyku tulumları şartnamede -40 dereceye kadar askeri koruyacak şekilde ihale edildi. Maalesef TSK’ya sahte raporlar ile yıllarca teslim ediliyor. Soygun yapılmaktadır. Şimdi soruyorum askerlerimiz donarak şehit olmuştur. Sahte uyku tulumları orduya teslim ediliyor. Şu an uyku tulumları -40 derecede askerimizi koruyacak özellikte değildir. Çok acil soruşturma açılarak teslim alınan uyku tulumları incelensin. Hepsi sahtedir. Uyarıyorum. Genelkurmay Tedarik Komutanlığı’ndaki yetkili paşalar daha bu olayın üzerine gitmeyecek misiniz?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA