“HAZIRIZ, KARARLIYIZ, ÖNÜMÜZÜ AÇIN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HAZIRIZ, KARARLIYIZ, ÖNÜMÜZÜ AÇIN!”


 

CHP’li kadın aday adayları “Bizi siyasetten uzaklaştıramazsınız. Bizi korkutup eve kapatamazsınız. İnançlıyız, kararlıyız, hazırız. Önümüzdeki engelleri kaldırın” mesajı verdi.

SONER AYDIN

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin’e gelen CHP Kadın Kolları MYK üyesi Nilüfer Deveci’nin katılımı ile CHP il binasında kadın aday adaylar bir araya geldi. Tunceli’den gelen acı haber nedeniyle üzgün olan kadınlar, aday adaylığı sürecinde ve sonrasında atılması gereken adımları konuştu. Kadınlara bir dizi önerilerde ve tavsiyelerde bulunan CHP Kadın Kolları MYK üyesi Nilüfer Deveci, Mersin’de kadın aday görmek istediklerini söyledi.

“KADINLAR HİÇBİR ZAMAN MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEK”

Kadın temsiliyetini arttırabilmek, belediye meclislerinde, muhtarlıklarda kadınları görebilmek adına mücadele ettiklerini dile getiren Deveci, “Sizler Cumhuriyet değerleriyle yetişmiş, Atatürk ilkeleri çerçevesinde yaşamını sürdürmüş, bunu kendine şiar edinmiş yerel seçimlerde aday adayı olmuş kadınlarsınız. Atatürk’ün Atatürkçü kızlarısınız. Hepinizi bu yürekli davranışı nedeniyle kutluyorum. 17 yıldır kadını yok sayan, eve kapatmaya çalışan, soysal yaşamdan uzaklaştırmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. İktidarın bu yaklaşımına karşı kadınlar hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmediler, vazgeçmeyecekler. Bizi bundan uzaklaştıramazsınız. Bizi yıldıramazsınız, bizi susturamazsınız, bizi korkutup eve kapatamazsınız. İnançlıyız, kararlıyız, hazırız. Biz evlerimizi, çocuklarımızı, işlerimizi yönetiyoruz ama siyasette yönetici olmaya gelince bir dakika deniyor. ‘Biz sizin için daha iyi şeyler yapmayı planlıyoruz, siz evinizde oturun’ diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bunu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Mücadelemiz daima devam edecek. Taki siyasetteki erkek egemen sistem bitinceye kadar” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN SÜRECİ BİRLİKTE GEÇİRMEK”

Adayların liyakat sahibi, örgüt disiplini almış kişilerden oluşması gerektiğini dile getiren CHP Kadın Kolları MYK üyesi Deveci, “CHP’de aday gösterilmek çok büyük bir onurdur ama aday gösterilmediğiniz zaman sergileyeceğiniz davranış partiye bağlılığınızı, liyakatinizi ve kişiliğinizi ortaya koyar. Aday gösterilmediğiniz zaman çalışmanız devam etmeli. Aday gösterilecek adaylardan beklentimiz; liyakat sahibi, örgüt disiplini almış olması. Eğer öyle olursa örgüt zaten adayına sahip çıkar. Kadınlar içinden gelen kadınları aday görmek ister, onun etrafında toplanmak ister. Önemli olan bu süreci birlikte geçirmek. İnanıyorum ki Mersin’de büyükşehir dahil bütün ilçeleri alacak kadın yapısını görüyorum” diye konuştu.

“KADINLARIN ÖNÜNDEKİ DİKENLİ YOLLAR TEMİZLENMELİ”

Kadınların siyasette önünün engellendiğini, yetki noktasında fırsat verilmediğini dile getiren Deveci şunları söyledi: “Kadınlar aday olmak, yetki almak isteyince erkekler ‘Biz bu işi sizden daha iyi yaparız. Bu dönem yapalım gelecek dönem size bırakırız’ diyorlar. Kadınların siyasete yeterli zaman ayıramayacakları, ekonomilerinin yetmeyeceği gibi engellerle önü kesiliyor. Kadın siyasete çağrılıyor, mesajlar kadınlar üzerinden veriliyor. Çünkü kadınlar üzerinden mesaj aktarmak daha kolay. Kadınlar saha çalışsın, alanda olsun ama siyasette olmasın diyorlar. Bıçak kadınların kemiğine dayandı. Bu süreçten sonra siyasi partiler kadınların önüne koyduğu engelleri kaldırmalı. Fermuar sistemi, cinsiyet kotası gibi pozitif ayrımcılıklar dile getiriliyor ama uygulamada bunu göremiyoruz. Şu an 33 ilde kadın vekil yok. Bizim partimizde de kadın temsiliyetinin hangi noktada olduğunu görüyoruz. Kadınların önündeki dikenli yolların açılması gerekiyor. Kadınlar üretkendir. Kadınsız siyaset yarınsız siyasettir. Siyaset sadece erkeklere bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir. Toplumun yarısı kadınlardan yarısı erkeklerden oluşuyor. Ama temsiliyet noktasına gelince bunu göremiyoruz. Büyükşehir’de aday adayı yok. İşte bu engeller nedeniyle bir umut görmüyor. Burada baştan bir temsiliyet yaşanıyor. Mersin’e bir kadın aday adayı ve adayı yakışır. İlçelerde var ama büyükşehirlerde kadın aday adayı sıkıntısı yaşıyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA