“KONKORDATO SUİSTİMAL EDİLMEMELİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KONKORDATO SUİSTİMAL EDİLMEMELİ”


 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, konkordatonun "kazan kazan" ilkesini ortaya koyarak hem borçluyu hem de alacaklıyı koruduğuna işaret ederek, "Ancak konkordato suistimal edilmemeli” çağrısı yaptı.

Mersin Barosu tarafından, avukatlara ve mali müşavirlere yönelik tarihlerinde ‘Konkordato ve Konkordato Komiserliği’ eğitimi verildi. Barodan yapılan açıklamaya göre, Gökdelen Hizmet Binası’nda iki gün süren ‘Konkordato ve Konkordato Komiserliği’  eğitimi Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Barış Küçük tarafından verildi. Eğitimde; 15.03.2018 tarihinde yürürlüğe giren İcra ve İflas Kanunu’nun yeni konkordato hükümlerinin uygulanmasına ilişkin hukuki ve mali bilgiler katılımcılara aktarılıyor. Eğitim programı, seminere katılanların edindikleri bilgiler sayesinde konkordato komiserliği faaliyetlerini ilgili mevzuattaki güncel duruma göre yapmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Bu işin yükünü kaldıracak olan eğer konkordato komiserleri ise, en iyi eğitimi vermemiz gerekiyor. Tıkanmanın en üst aşamasında olan bir sorunu çözebilecek teknik bilgiye sahip insanları bizim yaratmamız gerekiyor. Konkordato Komiserlik eğitimi için düğmeye bastık” dedi.

“KONKORDATO ‘KAZAN KAZAN’ İLKESİNİ AMAÇLAMIŞTIR”     

Konkordatonun ‘kazan kazan’ ilkesini ortaya koyarak; yani hem borçlunun, hem de alacaklının uzlaşmacı tavır sergileyerek, borcun tasviyesini, alacaklının tatmin edilmesini ve sonucunda da ticaret yapan firmanın ileriye dönük yaşamını sürdürmesini amaçlayan kümülatif bir proje olduğunu belirten Baro Başkanı Yeşilboğaz açıklamasında, “Konkodato, iflasın eşiğinde olan firmaların sermayesini kurtarılabilmesi için açılan bir yoldur. Daha önceki yıllarda da yaşanan ekonomik krizde borçlu şirketler konkordato ilan etti, borçlarını ödedi ve ticari hayatına da devam etti. Ancak bunun suistimal edilmemesi, iyi niyetli olarak kullanılması gerekiyor. Bütün firmaların içinde bulunduğu durumu, mali analizini çok iyi yapması gerekiyor. Firmaların mali müşavir ve avukatla birlikte, şirketin geleceği hakkında bir rapor hazırlaması gerekiyor. Çünkü krizin ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz. Eğer firma bu süreci öngöremezse, belki de iflasa doğru gidecek. Şahıs zaten batmış olacaktır ve konkordato talebi kabul edilmeyecektir. Firmaların piyasayı çok iyi analiz etmesi ve panik yapmadan hızlı bir refleks geliştirmesi gerekiyor.  Konkordato uygulaması konusunda mutlaka iyi niyetli olsunlar. Borçlarını ödeyeceğini ve piyasada kalmak istediklerini iyi bir şekilde anlatırlarsa, kesinlikle bu süreci olumlu bir şekilde, en az zararla atlatırlar ve ayakta kalmayı sürdürürler.

“TEK YOL KONKORDATO DEĞİLDİR”

Firmaların ekonomik krizden kurtulabilmesinin tek yolunun konkordato olmadığını, bu konuda bir hukukçu ile mutlaka görüşmeleri gerektiğinin altını çizen Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Örneğin, 570 bin TL için konkordato ilan etmek yerine, bir hukukçuyla mutlaka başka çözüm önerileri de getirilecektir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA