“KRİZİN BEDELİNİ ÇIKARTANLAR ÖDESİN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KRİZİN BEDELİNİ ÇIKARTANLAR ÖDESİN!”


 

Mezitli’de bir araya gelen emekçiler stant açarak, “krizin bedelini emekçiye ödetemezsiniz” mesajını verdi.

SONER AYDIN

Disk Genel-İş Mersin Şubesi Mezitli’de üzerinde “Krizin emekçiler yaratmadı, bedelini krizi çıkartanlar ödesin” yazılı stant açıp, bildiri dağıttı. Krizin bedelinin emekçilere yüklenemeyeceğini haykıran emekçiler, hükümete yüklendi. Stant önünde kısa bir açıklama yapan Disk Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy ise, krizin başlıca sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu savundu.
Ülkenin çok ciddi bir ekonomik krize sürüklendiğini dile getiren Göksoy, “Ülkeyi yönetenlere göre kriz yok ama çarşıda, pazarda, fiyat etiketlerinde, faturalarda zam üstüne zam var. Enflasyon karşısında eriyen alım gücümüz, küçülen ekmeğimiz var. Artan işsizlik, iflaslar, toplu işten çıkarmalar var. Yükselen geçinemiyoruz çığlıkları, umutsuzluğun pençesinde son verilen yaşamlar var. İlaçları verilmeyen hastalar, sağlıkta ve eğitimde kemer sıkma politikaları var. İnsanca çalışmak isteyen işçilere atılan gaz bombaları var. Hakkını aran emekçiye toplu gözaltı ve tutuklamalar var. Çatışma ve şiddet ortamı, Suriye politikası ekonomik kaynakları tüketiyorken, Türkiye halkının yüzde 99’u için giderek ağırlaşan yoksullaşma ve işsizlik gerçeği var iken, ülkeyi yönetenlere göre, tek sesli medyaya göre, krizi fırsata çevirmek isteyen bir avuç patrona göre, kısacası çok ufak bir azınlığa göre kriz yok. Bugün yüzde 99’un insanca çalışma ve yaşama hakkını tehdit eden ekonomik krizi çağıran, kriz yok diyen yüzde 1’dir. Ülkemizi büyük bir yıkımın eşiğine getiren ekonomi politikalarını yıllardır kimler hataya geçirdiyse krizin sorumlusu da onlardır. Türkiye’yi sermaye için cazip bir ülke yapmak adına, emeğin en temel haklarını, şeker fabrikalarından kağıt fabrikalarına kamu birikimini özelleştirmeler yoluyla talan eden, soysal hak olarak tanımlanması gereken kamusal hizmetleri, yerli tarımsal üretimi, kentleri, doğayı imha eden politikaları hayata geçiren AKP iktidarı krizin başlıca sorumlusudur” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA