SİT ALANINA DOLGU MALZEMESİ DÖKTÜLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİT ALANINA DOLGU MALZEMESİ DÖKTÜLER!


 

Caretta carettaların yuvalama alanı olması nedeniyle sit alanı ilan edilen Kazanlı kumsalında Akdeniz Belediyesi tarafından tek kişilik hava aracı Gyrocopter için pist yapımına başlandığı, bu kapsamda alana dolgu malzemesi döküldüğü iddia edildi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in en büyük caretta caretta yuvalama alanlarından biri olan Kazanlı Sahili’nde Akdeniz Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından tek kişilik hava aracı olan Gyrocopter için pist yapımı başlatıldığı öne sürüldü. İddiaya göre; doğal sit alanı içerisinde başladığı öne sürülen çalışmalarda caretta carettaların yuvalarını yaptığı kum kazınarak üzerine mucur döküldü. Zemin düzeltme işlemlerinin sürdüğü bildirilirken çalışmalar Kazanlı Mahallesi sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı. Mahalle halkı çalışmaların biran önce durdurulması için çağrı yaptı. 

“YASALAR ÇİĞNENİYOR”
Gazetemize bilgi veren mahalle sakinlerinden Yılmaz Efsunlu, “Kazanlı’da Sahil Caddesi ile deniz arasındaki alan, caretta carettaların yuvalama alanı olduğu için sit alanı olarak ilan edilmişti. Şimdi o alanın içerisinde kapalı bir noktada birileri tek kişilik hava aracı gyrocopter için pist yapmaya çalışıyor. Kocaman kumsalı iş makineleri ile kazıyıp içerisine dolgu malzemesi döküyorlar. Oranın dokusunu değiştiriyor, bize de kalkıp, ‘biz doğal dokuya zarar vermeyeceğiz’ diyorlar. Orada iş makinelerinin çalışması bile yasal bir durum değildir” dedi.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA